Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Máš doma přebytky ovoce? Usuš si ovocnou kůži, kterou si zamiluješ

Když je vše usušeno, necháš ovocnou kůži vychladnout a nakrájíš ji na tenké plátky, které stočíš do ruličky. Pro hezčí vzhled je můžeš převázat nějakým hezkým provázkem – ze své zkušenosti ti ale můžeme říci, že to snad ani nebude potřeba. Hned se po nich totiž zapráší a ty budeš doufat, že se ti zas brzy doma začne hromadit ovoce.

Pokud by ti přece jen nějaké rolky zbyly, skladuj je ve vzduchotěsné nádobě nebo v sáčku někde v chladu. Pokud bys je nechal*a na přímém světle, mohly by změnit barvy. Takto ti vydrží až jeden měsíc. Pro delší skladování (až 6 měsíců) je hoď do ledničky nebo do mrazáku (trvanlivost až 1 rok).

ovocna kuze
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

Ovocné rolky jsou nejen výbornou svačinou, ale také skvělou alternativou pro případy, že tě neustále honí mlsná. Přestože potraviny se nedělí na „zlé“ a „dobré“, není na škodu občas vyměnit tabulku čokolády či sušenku za ovocnou mňamku nadupanou vitaminy. Můžeš je ale využít netradičně také například v salátech.

Ovocná kůže: shrnutí
– Ingredience: ovoce dle chuti (např. 400 až 500 gramů nektarinek na jeden plech)
– Kuchyňské náčiní: mixér, trouba či sušička
– Doba přípravy: 10 minut + 10 hodin sušení
– Skladování: vzduchotěsná nádoba v chladu
– Vlastnosti: vegan, vegetarián, bez lepku, plné vitaminů a vlákniny
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse