Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2023 10:17
Čas čtení 0:48
TASR

Ceny Emmy se kvůli stávce v Hollywoodu odkládají. To se naposledy stalo po teroristických útocích 11. září

Ceny Emmy se kvůli stávce v Hollywoodu odkládají. To se naposledy stalo po teroristických útocích 11. září
Zdroj: TASR/Chris Pizzello/Invision/AP
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Sláva se odkládá, změna termínu.

Letošní udělování amerických televizních cen Emmy, plánované na září, se kvůli stávkám hollywoodských herců a scenáristů posune na pozdější termín. Informovalo o tom v pátek několik amerických médií, píše TASR na základě zprávy agentury AFP.

Udělování cen Emmy by se mohlo podle Los Angeles Times přesunout až na leden. Podle Variety o odkladu, který ještě nebyl oficiálně oznámen, byli již informováni „producenti a další osoby, které se na akci podílejí“.

Doporučeno
Přehledně: Těchto filmů a seriálů se kvůli stávce v Hollywoodu jen tak nedočkáš Přehledně: Těchto filmů a seriálů se kvůli stávce v Hollywoodu jen tak nedočkáš 25. července 2023 12:30

Zdroj obeznámený s plány organizátorů pro AFP řekl, že nový termín ještě nestanovili.

Za uplynulých 60 let jde o první společnou stávku hollywoodských herců a scenáristů. Takto se snaží dosáhnout lepších pracovních podmínek a vyšších platů a bránit se vůči hrozbám, které představuje umělá inteligence.

Pokud by v době ceremonie stále stávka probíhala, hollywoodské hvězdy by se nemohly zúčastnit slavnostního předávání cen. Scenáristé by zase nemohli psát textové podklady ani vtipy pro moderátora galavečera.

Prestižní ceny Emmy jsou považovány za „televizní Oscary“. Uděluje je americká Akademie televizních umění a věd (ATAS) od roku 1949. Galavečer v Los Angeles v přímém přenosu má letos vysílat stanice Fox. ATAS ani Fox se k medializovaným informacím zatím nevyjádřily.

Naposledy bylo udělování cen Emmy přesunuto v roce 2001 v důsledku teroristických útoků z 11. září.

Domů
Sdílet
Diskuse