Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. července 2023 12:30
Čas čtení 0:33
Radim Šlechta

Přehledně: Těchto filmů a seriálů se kvůli stávce v Hollywoodu jen tak nedočkáš

Přehledně: Těchto filmů a seriálů se kvůli stávce v Hollywoodu jen tak nedočkáš
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY DUNA DUNA 2 EUPHORIA FILM NEJLEPŠÍ SERIÁLY STRANGER THINGS THE LAST OF US TIMOTHÉE CHALAMET ZENDAYA
Uložit Uložené

Premiéry některých filmů se kvůli stávce hereckých a scenáristických odborů odkládají. Vybrali jsme pro tebe ty nejzajímavější.

Probíhající stávka herců, hereček a scenáristů a scenáristek v Hollywoodu má zásadní dopad i na nadcházející filmové a seriálové premiéry. Některé produkce se kvůli ní musely pozastavit, hotové filmy odkládají svoje uvedení kvůli omezením své propagace. V ohrožení je momentálně například nepojmenovaný film s Bradem Pittem o formuli 1, pokračování Vetřelce nebo nový Superman. Posouvá se ale i natáčení a přípravy dalších řad seriálů White Lotus, Euphoria nebo The Last of Us

Níže najdeš přehled filmů a seriálů, u kterých je téměř jisté, že se premiéra kvůli stávce bude muset posunout. Herecké odbory momentálně stávkují za vyšší odměny či podíl z repríz na streamovacích platformách. Znepokojuje je ale také přítomné ohrožení práce v souvislosti s nástupem umělé inteligence a s ní spojeným prodejem osobnostních práv. V takovém případě by herci a herečky natáčeli méně dní, zbytek by obstaraly jejich generovaní dvojníci.

Pokračování osmdesátkového kultu Beetlejuice zastavilo svou produkci ještě před vypuknutím stávky. Nyní je velmi nepravděpodobné, že by štáb stihl premiéru v září 2024.Pokračování filmu Duna mělo přijít do kin letos v listopadu. Herecký tým ale nemůže propagovat filmy studií, kterých se probíhající stávka týká, a proto se studio Warner Bros. rozhodlo přesunout premiéru nejdříve na příští rok. Konkrétní datum zatím nezveřejnilo.Na pokračování Gladiátora čekají fanynky a fanoušci už přes dvacet let a zdá se, že si ještě počkají. Stávka přerušila natáčení přibližně před polovinou a potrvá ještě nějaký čas, než se opět rozběhne.Druhou část sedmého dílu Mission: Impossible zasáhla už stávka scenáristů a scenáristek. Je velmi nepravděpodobné, že by se pokračování boje Ethana Hunta proti umělé inteligenci stihlo dostat do kin do původně plánovaného 28. července příštího roku.
Zobrazit galerii
(12)
Doporučeno
Oppenheimer je neřízené štěpení bezmoci. Christopher Nolan ti vezme vůli žít, zbývá jen čekat na smrt Oppenheimer je neřízené štěpení bezmoci. Christopher Nolan ti vezme vůli žít, zbývá jen čekat na smrt 20. července 2023 9:30
Domů
Sdílet
Diskuse