Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2023 16:00
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Nejlepší akce týdne: Startuje festival Prague Pride. Přijď na duhový průvod nebo líčení s drag queens

Nejlepší akce týdne: Startuje festival Prague Pride. Přijď na duhový průvod nebo líčení s drag queens
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová
KULTURA ČESKO FESTIVALY KULTURNÍ AKCE LGBTQ+ LIDÉ PÁRTY A AKCE PRAGUE PRIDE 2023 PRAHA
Uložit Uložené

V pondělí 7. srpna startuje 13. ročník multižánrového lidskoprávního festivalu Prague Pride. Nabídne téměř dvě stovky akcí, výstav i koncertů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený REFRESHER Česko (@refreshercz)

Praha se opět zabarví do barev duhy. V pondělí startuje festival Prague Pride, který návštěvnictvu nabídne více než 180 akcí, včetně koncertů, pikniků, výstav a přednášek. To vše završí velkolepý duhový pochod. Lidskoprávní festival není jen pro queer lidi, ale pro všechny, kterým záleží na svobodě, rovnosti, lidské důstojnosti nebo třeba klimatické krizi. Přijdeš i ty?

Doporučeno
Letošní Prague Pride nabídne přes 180 akcí. Na co všechno se můžeš těšit? Letošní Prague Pride nabídne přes 180 akcí. Na co všechno se můžeš těšit? 6. srpna 2023 13:46

Třináctý ročník festivalu Prague Pride startuje v pondělí 7. srpna a zakončen pak bude v neděli 13. srpna. Program počítá s účastí dětí, babiček i dědečků a dalších cis lidí všech generací, kteří se prostě chtějí třeba jenom bavit nebo se dozvědět něco nového.

Anketa:
Zajdeš letos na Pride?
Yes!
Nemůžu. :(
Stíhám jenom průvod.
Yes!
57 %
Nemůžu. :(
39 %
Stíhám jenom průvod.
4 %

V rámci festivalu Prague Pride můžeš navštívit nejrůznější party – Barbie Rave Party, Pink Party nebo třeba OMG Party –, ale také nespočet zajímavých přednášek a diskuzí. Vše se pak bude točit kolem tématu tradic a jejich významu ve společnosti.

Kompletní program nalezneš zde

Duhové oslavy vyvrcholí v sobotu 12. srpna duhovým pochodem, kterého se každoročně účastní několik desítek tisíc lidí, kterým nejsou lidská práva lhostejná. Pride Parade startuje v 11:30 hodin na Václavském náměstí, odkud se přes Staromák a Pařížskou ulici půjde až do Letenských sadů. Tam tě bude čekat hudební program a hromada stánků nejen s občerstvením. Potkáme se tam?

Doporučeno
Prague Pride 2022: V Praze se pochodovalo za queer práva. Centrum města zahalily barvy, láska i radost ze života (Reportáž) Prague Pride 2022: V Praze se pochodovalo za queer práva. Centrum města zahalily barvy, láska i radost ze života (Reportáž) 13. srpna 2022 18:45
 
Domů
Sdílet
Diskuse