Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2023 v 16:00
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Nejlepší akce týdne: Startuje festival Prague Pride. Přijď na duhový průvod nebo líčení s drag queens

Nejlepší akce týdne: Startuje festival Prague Pride. Přijď na duhový průvod nebo líčení s drag queens
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová
KULTURA ČESKO FESTIVALY KULTURNÍ AKCE LGBTQ+ LIDÉ PÁRTY A AKCE PRAGUE PRIDE 2023 PRAHA
Uložit Uložené

V pondělí 7. srpna startuje 13. ročník multižánrového lidskoprávního festivalu Prague Pride. Nabídne téměř dvě stovky akcí, výstav i koncertů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený REFRESHER Česko (@refreshercz)

Praha se opět zabarví do barev duhy. V pondělí startuje festival Prague Pride, který návštěvnictvu nabídne více než 180 akcí, včetně koncertů, pikniků, výstav a přednášek. To vše završí velkolepý duhový pochod. Lidskoprávní festival není jen pro queer lidi, ale pro všechny, kterým záleží na svobodě, rovnosti, lidské důstojnosti nebo třeba klimatické krizi. Přijdeš i ty?

Doporučeno
Letošní Prague Pride nabídne přes 180 akcí. Na co všechno se můžeš těšit? Letošní Prague Pride nabídne přes 180 akcí. Na co všechno se můžeš těšit? 6. srpna 2023 v 13:46

Třináctý ročník festivalu Prague Pride startuje v pondělí 7. srpna a zakončen pak bude v neděli 13. srpna. Program počítá s účastí dětí, babiček i dědečků a dalších cis lidí všech generací, kteří se prostě chtějí třeba jenom bavit nebo se dozvědět něco nového.

Anketa:
Zajdeš letos na Pride?
Yes!
Nemůžu. :(
Stíhám jenom průvod.
Yes!
57 %
Nemůžu. :(
39 %
Stíhám jenom průvod.
4 %

V rámci festivalu Prague Pride můžeš navštívit nejrůznější party – Barbie Rave Party, Pink Party nebo třeba OMG Party –, ale také nespočet zajímavých přednášek a diskuzí. Vše se pak bude točit kolem tématu tradic a jejich významu ve společnosti.

Kompletní program nalezneš zde

Duhové oslavy vyvrcholí v sobotu 12. srpna duhovým pochodem, kterého se každoročně účastní několik desítek tisíc lidí, kterým nejsou lidská práva lhostejná. Pride Parade startuje v 11:30 hodin na Václavském náměstí, odkud se přes Staromák a Pařížskou ulici půjde až do Letenských sadů. Tam tě bude čekat hudební program a hromada stánků nejen s občerstvením. Potkáme se tam?

Doporučeno
Prague Pride 2022: V Praze se pochodovalo za queer práva. Centrum města zahalily barvy, láska i radost ze života (Reportáž) Prague Pride 2022: V Praze se pochodovalo za queer práva. Centrum města zahalily barvy, láska i radost ze života (Reportáž) 13. srpna 2022 v 18:45
 
Domů
Sdílet
Diskuse