Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2023 9:54
Čas čtení 0:54
Anna Koucká

Zemřel rapper Magoo. Spolupracovníkovi Timbalanda bylo 50 let

Zemřel rapper Magoo. Spolupracovníkovi Timbalanda bylo 50 let
Zdroj: Getty Images
HUDBA RAP ÚMRTÍ
Uložit Uložené

Zemřel virginský rapper Magoo. Příčinu smrti interpreta známého především díky spolupráci s Timbalandem zatím neznáme.

O jeho smrti informoval magazín Variety s odvoláním na hlavního soudního lékaře státu Virginia. Zemřel ve věku 50 let.


Magoo se proslavil především díky spolupráci s Timbalandem v rapovém duu Timbaland & Magoo a během své kariéry spolupracoval také s Pharrellem Williamsem, Missy Elliott a Aaliyah.

Doporučeno
Zápas Musk vs. Zuckerberg nebude? Musk to nemyslí vážně, naštval se šéf Mety Zápas Musk vs. Zuckerberg nebude? Musk to nemyslí vážně, naštval se šéf Mety 14. srpna 2023 15:32


Od oznámení jeho smrti mu vzdalo hold mnoho kolegů z branže, mezi nimiž byli například Missy Elliott, Ginuwine, Digital Black z rapové skupiny Playa a další. Jeho kolega Timbaland na Instagramu napsal: „Tohle je obrovská rána. Ať žije Melvin aka Magoo. Tim a Magoo navždy, odpočívej v pokoji, můj králi.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Timbo the King (@timbaland)


Rapper Magoo se narodil v roce 1973 jako Melvin Barcliff a vyrůstal v okolí Virginia Beach a Chesapeake ve Virginii. Navzdory zdánlivému odkazu na klasickou kreslenou postavičku Magoo uvedl, že si své rapové jméno vybral na počest tety, která ho vychovala. 


S Timbalandem se poprvé spojili už jako teenageři, kdy tvořili hudbu ve skupině S.B.I. (Surrounded by Idiots) s Larrym Livem a tehdy ještě neznámým Pharrellem Williamsem. Poté společně založili duo Timbaland & Magoo.


První debutová deska dua přišla v roce 1997. Album Welcome to Our World, na kterém se podíleli Aaliyah, Missy Elliott, Ginuwine a další, získalo následující rok platinovou desku. Z alba Welcome to Our World pochází také singl Up Jumps da' Boogie, který se stal nejúspěšnějším singlem dua v jejich kariéře.

Domů
Sdílet
Diskuse