Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2023 v 9:54
Čas čtení 0:54
Anna Koucká

Zemřel rapper Magoo. Spolupracovníkovi Timbalanda bylo 50 let

Zemřel rapper Magoo. Spolupracovníkovi Timbalanda bylo 50 let
Zdroj: Getty Images
HUDBA RAP ÚMRTÍ
Uložit Uložené

Zemřel virginský rapper Magoo. Příčinu smrti interpreta známého především díky spolupráci s Timbalandem zatím neznáme.

O jeho smrti informoval magazín Variety s odvoláním na hlavního soudního lékaře státu Virginia. Zemřel ve věku 50 let.


Magoo se proslavil především díky spolupráci s Timbalandem v rapovém duu Timbaland & Magoo a během své kariéry spolupracoval také s Pharrellem Williamsem, Missy Elliott a Aaliyah.

Doporučeno
Zápas Musk vs. Zuckerberg nebude? Musk to nemyslí vážně, naštval se šéf Mety Zápas Musk vs. Zuckerberg nebude? Musk to nemyslí vážně, naštval se šéf Mety 14. srpna 2023 v 15:32


Od oznámení jeho smrti mu vzdalo hold mnoho kolegů z branže, mezi nimiž byli například Missy Elliott, Ginuwine, Digital Black z rapové skupiny Playa a další. Jeho kolega Timbaland na Instagramu napsal: „Tohle je obrovská rána. Ať žije Melvin aka Magoo. Tim a Magoo navždy, odpočívej v pokoji, můj králi.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Timbo the King (@timbaland)


Rapper Magoo se narodil v roce 1973 jako Melvin Barcliff a vyrůstal v okolí Virginia Beach a Chesapeake ve Virginii. Navzdory zdánlivému odkazu na klasickou kreslenou postavičku Magoo uvedl, že si své rapové jméno vybral na počest tety, která ho vychovala. 


S Timbalandem se poprvé spojili už jako teenageři, kdy tvořili hudbu ve skupině S.B.I. (Surrounded by Idiots) s Larrym Livem a tehdy ještě neznámým Pharrellem Williamsem. Poté společně založili duo Timbaland & Magoo.


První debutová deska dua přišla v roce 1997. Album Welcome to Our World, na kterém se podíleli Aaliyah, Missy Elliott, Ginuwine a další, získalo následující rok platinovou desku. Z alba Welcome to Our World pochází také singl Up Jumps da' Boogie, který se stal nejúspěšnějším singlem dua v jejich kariéře.

Domů
Sdílet
Diskuse