Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. srpna 2023 18:39
Čas čtení 0:52
Vojtěch Vanda

VIDEO: Muž zničehonic strčil v Praze ženu do kolejiště metra

VIDEO: Muž zničehonic strčil v Praze ženu do kolejiště metra
Zdroj: REFRESHER/Tereza Kopecká
ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR PRAHA
Uložit Uložené

Nepochopitelný čin udělal padesátiletý muž na nástupišti metra Smíchovské nádraží. V pátek 11. srpna jen tak strčil ženu s úmyslem shodit ji do kolejiště, což se mu podařilo. Za těžké ublížení na zdraví mu hrozí vysoký trest.

Všechno se odehrálo v Praze 5 kolem desáté hodiny večerní. Jak je vidět na záběrech z bezpečnostní kamery na nástupišti, muž, jenž blokuje ženě cestu, se poté, co se mu oběť vyhne, rozběhne a strčí do ženy tak silně, že upadne do kolejiště. Místo toho, aby jí pomohl, odkráčí pryč.

„Zatímco její bezvládné tělo nehybně leželo pod nástupištěm, muž v klidu opustil prostor zastávky a zmizel. Celou událost i obličej muže zachytily bezpečnostní kamery a jeho popis i s fotem dostaly hlídky na ulici, bohužel v tu dobu se podezřelého dopadnout nepodařilo,“ přidal detaily mluvčí policie Jan Rybanský.

Vyšetřování bylo úspěšné

Chtělo to detektivní práci, nicméně poté, co si kriminalisté promluvili nejen s rodinou ženy, ale i s ní samotnou po probuzení z umělého spánku, byla zjištěna totožnost podezřelého. K identifikaci pomohly fotografie, jež policie zajistila na místě události.

„Policistům se následně podařilo zjistit, na které z pražských ubytoven útočník přebývá, a několik dní po napadení ho zadrželi,“ osvětlil Rybanský, podle něhož se jednalo o padesátiletého muže. Ten byl obviněn nejen z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, ale i z výtržnictví, za což mu hrozí v případě odsouzení až 10 let za mřížemi.

Pražské metro se čas od času stane dějištěm různých přestupků i trestných činů. Zajímá-li tě, co se zde děje, informujeme o nich v naší sekci Krimi.

Domů
Sdílet
Diskuse