Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2023 17:28
Čas čtení 1:15
Ondřej Jarůšek

Česká hra o sériovém vrahovi zobrazuje drsné scény včetně mučení. Vyjde už tento měsíc

Česká hra o sériovém vrahovi zobrazuje drsné scény včetně mučení. Vyjde už tento měsíc
Zdroj: The Gray Man/propagační materiál
TECH GAMING NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Máš rád*a napínavé hry s hororovou tematikou? Pak by tě mohla zajímat nová česká hra, která vyjde pod uskupením Ateliér Duchů už za pár týdnů. Nebude ale pro slabé povahy.

Titul The Gray Man (Šedý muž) je surrealistickou point & click adventurou z pohledu první osoby, která zpracovává příběh o sériovém vrahovi. Hráč bude opakovaně konfrontován s vrahovou myslí a to, jakým směrem se bude příběh ubírat, má být jen na nás. A byť má chystaná hra pixel artovou grafiku, obsahuje i scény vražd a mučení. 

Doporučeno
10 nejlepších her ze školního prostředí. Zažij hororové napětí, masivní RPG světy nebo srdceryvné příběhy 10 nejlepších her ze školního prostředí. Zažij hororové napětí, masivní RPG světy nebo srdceryvné příběhy 1. září 2023 6:00

Máš pevné nervy?

Vzhledem k explicitním událostem, ke kterým ve hře dochází, tvůrce Richard Haraším varuje, že hra je jen pro dospělé hráče a hráčky. Kromě věku nad 18 let však bude zřejmě třeba mít pro strach uděláno.

The Gray ManThe Gray ManThe Gray ManThe Gray Man
Zobrazit galerii
(8)

„Ponoříte se do pochmurné mysli sériového vraha Anthonyho, který pobývá kdesi v opuštěném domě v lesích. Jakožto svědomí máte možnost sledovat vše, co hlavní postava činí a čím si prochází. Nahlížíte do jeho skrytých vzpomínek, které ho na tuto zkaženou cestu dostaly. Avšak nemáte možnost s ním manipulovat, protože je zde s vámi ještě tajemnější entita, která je hlavním strůjcem, ovládá chování, chtíče a touhu ublížit,“ láká tvůrce.

Vnitřní démoni a cesta do podvědomí

Hráči mají být ve hře vystaveni tomu, jak vrah vnímá svět, a to jako ten vnější, tak i vnitřní. Zároveň uvidíme, jak vrah svádí zápas se sebou samým, a můžeme mu pomoct, aby s hrůznými činy přestal. Ale nemusíme.

„Pokud se vám podaří oslabit jeho vnitřní vůli natolik, můžete jeho příběh skončit mnohem dřív, než si myslíte. Nebo se můžete projít cestou až do konce, poznat skrz vzpomínky celý příběh, ale za hrozivou cenu. Čeká vás surrealistická cesta podvědomím, vnitřními démony a hořkou realitou světa u člověka, který je již dávno ztracen,“ dodává tvůrce.

Na oficiálním youtubovém kanále je k vidění i několik ukázek přímo ze hry. Jedna například ukazuje dokonce i bossfight. Hra vychází už 27. září 2023. Pokud si chceš hru vyzkoušet už nyní, stáhnout si můžeš demo na Steamu. Jak ale autor upozorňuje, hra se do vydání plné verze může ještě změnit a doladit.

Domů
Sdílet
Diskuse