Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Jen pro silné žaludky! Mortal Kombat 1 je extrémně brutální, ale takto skvěle jsem se u hraní dlouho nebavil

Bůh Liu Kang po událostech z minulého dílu vytvořil začátek nové éry, ve které se ze starých rivalů stali spojenci, řada postav se dočkala nového pojetí, ale jak už tomu bývá, klid a mír napříč říšemi se nakonec znovu ocitnou v ohrožení. Kampaň ti zabere jen pár hodin a nebudeme ti z ní nic spoilovat, ale věz, že na tebe čeká opravdu povedený příběh a velmi umně sestříhané cutscény, které působí filmovým dojmem. Za dokončení kampaně se ti navíc odemkne jedna další hratelná postava, což je o důvod navíc, proč se do příběhu pustit. Rozhodně nebudeš litovat.

mortal kombat 1
Zdroj: NetherRealm Studios/propagační materiál

Zároveň je ale namístě zmínit, že Mortal Kombat 1 nemusí být zrovna ideální hrou pro někoho, kdo třeba dosud žádnou bojovku nehrál*a. Naučit se ovládat jednu postavu může být pro začátečníky v jakékoliv bojovce náročné, ale naučit se ovládat postavu a spolu s ní ještě kameo bojovníky je přece jen jiný level.

Všemi základními mechanismy tě sice provede volitelný tutoriál a zlepšovat se můžeš i v offline zápasech proti počítači, kde si můžeš nastavit úroveň obtížnosti, ale i tak pravděpodobně potrvá, než si ovládání plně osvojíš. Rozhodně to ale doporučuji zkusit. Jakmile ti ovládání přejde do krve, hra se ti odmění mořem zábavy.

Doporučeno
KVÍZ: Znáš nejlepší herní záporáky všech dob? Otestuj své znalosti o těchto 10 ikonických postavách KVÍZ: Znáš nejlepší herní záporáky všech dob? Otestuj své znalosti o těchto 10 ikonických postavách 15. září 2023 v 8:30

A když je řeč o krvi, připrav se taky na to, že na tebe ve hře čeká i skutečně velká míra brutality. Při takzvaných fatalitách (způsob zabití soupeře po výhře nad ním) létají končetiny, těla explodují a vnitřnosti se derou ven. A to doslova. Je proto zcela pochopitelné, pokud to je na někoho už příliš. Taková prezentace násilí, která je místy skoro až groteskní, už ale k sérii neoddělitelně patří. Ostatně je to právě série Mortal Kombat, která v devadesátých letech přispěla k tomu, že násilné hry se začaly označovat ratingem jen pro dospělé. Své pověsti proto nezůstala nic dlužna.

Všemu nakonec dává korunu bravurní audiovizuální zpracování (verze pro Nintendo Switch v tomto ohledu však bude pravděpodobně pokulhávat). Postavy vypadají skvěle, bojové prostředí překypuje detaily a speciální efekty při útocích jsou často pastvou pro oči. NetherRealm Studios každou svou hrou nastavují laťku o kousek výš a tentokrát ji nastavili setsakramentsky vysoko.

Doporučeno
Otestovali jsme aplikaci Pokémon Sleep, která ti má zlepšit spánek. První noc jsem našel Pichu, ale zábava zmizela rychlostí Mew Otestovali jsme aplikaci Pokémon Sleep, která ti má zlepšit spánek. První noc jsem našel Pichu, ale zábava zmizela rychlostí Mew 6. září 2023 v 14:00

Hra oficiálně vychází 19. září pro PS5, Xbox S/X, PC a Nintendo Switch. Pokud jsi fanouškem či fanynkou série, není nad čím váhat. Takto zábavná bojovka tady dlouho nebyla.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse