Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2023 10:18
Čas čtení 1:11
Tereza Šnajdrová

Zdravotní stav Bruce Willise se nelepší. Jeho manželka Emma Willis neztrácí naději a doufá v zázrak

Zdravotní stav Bruce Willise se nelepší. Jeho manželka Emma Willis neztrácí naději a doufá v zázrak
Zdroj: Getty Images/Jim Spellman via WireImage
OSOBNOSTI BRUCE WILLIS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Emma Haming Willis, manželka hollywoodského herce Bruce Willise, byla v pondělí hostkou pořadu Today.

Tam mimo jiné promluvila o zdravotním stavu svého manžela, kterému byla začátkem roku 2022 diagnostikována frontotemporální demence. Podle Emmy Haming Willis se zdravotní stav filmového zabijáka nelepší a dost možná si ani neuvědomuje, s jakou nemocí už více než rok žije. 

Doporučeno
Bruce Willis má demenci, uvedla jeho rodina Bruce Willis má demenci, uvedla jeho rodina 16. února 2023 21:44

Od té doby, co byla Bruci diagnostikována frontotemporální demence (FTD), jeho žena Emma dělá vše pro to, aby rozšířila povědomí o této zákeřné nemoci. „Učím se, že demence je těžká. Je to těžké pro člověka, kterému byla diagnostikována. Je to těžké pro rodinu. A jinak to není ani pro mě, Bruce a naše holky. Když říkají, že je to rodinná nemoc, tak opravdu je,“ uvedla v pondělním rozhovoru. 

Nemoci se věnuje také na svých sociálních sítích, kam natáčí edukativní videa a využívá svého vlivu, který má. 

Podle Emmy Willis se rodině ulevilo především ve chvíli, kdy věděla, jaká nemoc stojí za zhoršeným stavem hollywoodského herce. „Nejdůležitější bylo, abychom byli schopni říci, co to bylo za nemoc, a vysvětlit, co to je. Když víte, co je to za nemoc z lékařského hlediska, dává to všechno smysl. Nechtěla jsem, aby tu bylo nějaké stigma nebo stud ohledně jeho diagnózy nebo jakékoliv formy demence,“ řekla. 

Doporučeno
Móda kočárků: Češky a Češi se nám svěřili, kolik zaplatili za kočárek a co je nejvíce překvapilo na rodičovství Móda kočárků: Češky a Češi se nám svěřili, kolik zaplatili za kočárek a co je nejvíce překvapilo na rodičovství 27. září 2023 6:00

Diagnóza jako požehnání i prokletí

Určení diagnózy vnímá rodina herce jako požehnání i prokletí. Sledovat jeho zhoršující se zdravotní stav je prý sice pořád neuvěřitelně bolestivé, ale vědět, proč se to tak děje a co s tím, činí všechno trošku jednodušším. 

Na otázku, zda si je Bruce Willis vědom své diagnózy, Emma odpověděla, že „je těžké to vědět. Lidé žijící s frontotemporální demencí totiž mnohdy nevnímají, že jsou nemocní a že se jejich zdravotní stav horší“.

Bohužel, lék na FTD stále nebyl nalezen a jedná se o nevyléčitelnou nemoc. Emma Willis však neztrácí naději a doufá v zázrak, který by mohl jejího muže uzdravit. 

Bruce WIllis
Zdroj: Flickr/Gage Skidmore/volně k použití
Domů
Sdílet
Diskuse