Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. října 2023 19:00
Čas čtení 2:24
Ondřej Jarůšek

Dostane Karlos Vémola KO? V kleci se pobije s dvoumetrovým obrem, který chce všechny šokovat

Dostane Karlos Vémola KO? V kleci se pobije s dvoumetrovým obrem, který chce všechny šokovat
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

V sobotu 7. října čeká fanoušky a fanynky bojových sportů očekávaná bitva dvou nositelů opasků. Poperou se v ní král polotěžké divize Karlos Vémola s prozatímním šampionem Pavolem Langerem. A vše nasvědčuje tomu, že půjde o strhující podívanou.

Jeden jezdí v brabusu, druhý v autobusu. Takto spolumajitel organizace Oktagon MMA Pavol Neruda popsal protagonisty nadcházejícího turnaje v Bratislavě. Narážel tím přitom na diametrálně odlišný životný styl obou zápasníků. Zatímco totiž Pavol Langer (12:9) je považován za jednoho z nejskromnějších bojovníků, jeho soupeř Karlos Vémola (35:7) si libuje v luxusu. Na diváky a divačky tak čeká nejen střet dvou elitních bijců, ale i dvou rozdílných světů.

Doporučeno
UFC zápasník Makhmud Muradov: Chtěl bych porazit Chimaeva, je to jen člověk, mám na to. Nejtěžší soupeř jsem já sám (Rozhovor) UFC zápasník Makhmud Muradov: Chtěl bych porazit Chimaeva, je to jen člověk, mám na to. Nejtěžší soupeř jsem já sám (Rozhovor) 10. září 2023 15:30
VÉMOLAkarlos vémolavémolaKarlos Vémola
Zobrazit galerii
(10)

Kdyby někdo ještě před rokem řekl, že o pozici na trůnu polotěžké váhy se pobijí Karlos Vémola s Pavolem Langerem, byl by možná tak trochu za blázna. Loni měl totiž bezmála dvoumetrový slovenský obr na kontě dvě porážky v řadě a prohru si odnesl i s méně zkušenými soupeři. Pak ale přišel zvrat.

Anketa:
Kdo podle tebe vyhraje?
Karlos Vémola
Pavol Langer
Karlos Vémola
31 %
Pavol Langer
69 %

Ze série proher se dokázal Langer vymanit v druhé polovině loňského roku díky výhře před limitem nad Němcem Mrazem Avdoyanem. Tím usedl zpět do vítězného sedla, na kterém si postupně dojel až k titulu. Ve svém dalším zápase skolil obávaného Brazilce Rafaela Xaviera, který do té doby v Oktagonu ještě neprohrál, a v létě letošního roku utnul tipec německé mašině na knock-outy Alexanderu Poppeckovi.

Langerovi málokdo věřil, ale všechny přesvědčil o opaku. Stal se tak prozatímním šampionem polotěžké divize (93 kilogramů) a o právoplatný opasek vyzve jednoho aktuálního držitele, kterým je od minulého roku právě Vémola. Na Langera teď čeká nejdůležitější zápas jeho dosavadní kariéry, který mu může změnit život.

langer
Zdroj: OKTAGON MMA

V sázce je hodně, což si uvědomuje i Vémola. Ten nenechává nic náhodě a tréninkový kemp podstoupil v Dubaji i v Thajsku, kde si zatrénoval i vedle hvězdy UFC Khazmata Chimaeva. Ve svém týmu má navíc bojovníky, jako jsou Daniel Škvor nebo Makhmud Muradov, kteří už Langera v minulosti porazili. I díky tomu může Terminátor najít recept na výhru.

Doporučeno
Česká organizace Red Face chtěla zápas Romové vs. Ukrajinci, místo toho sama dostala dělo Česká organizace Red Face chtěla zápas Romové vs. Ukrajinci, místo toho sama dostala dělo 5. září 2023 17:00

Vémola dle svých slov počítá s tím, že větší a silnější bude v zápase jeho sok ze Slovenska, on sám proto musí být rychlejší a tím zápas rozhodnout ve svůj prospěch. Vémola zároveň věří, že do karet mu může hrát i to, pod jakým tlakem se Langer před zápasem nachází. V minulosti se totiž hustá atmosféra podepsala na jeho jiných soupeřích.

„Je to tlak, který ani nemusíte mediálně vidět, ale každý den, kamkoliv přijde, mu to každý bude říkat. Tenhle každodenní tlak nejsou schopni ti kluci zvládat. Já ho mám na sobě už 10 nebo 15 let. Kamkoliv jdu, tak se někdo baví, zda bude odveta s Kinclem nebo Attilou. Nedovedu si představit, že Langer přijde do práce a všichni tam neřeší nic jiného, než že jde s Vémolou. Samozřejmě to řeší a uvidíme, jak se s tím vyrovná. Určitě ho to bude užírat,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz.

langer
Zdroj: OKTAGON MMA

Zajímavý je i pohled na to, komu v zápase více věří fanoušci. Podle statistiky zveřejněné organizací Oktagon MMA více než 60 procent lidí věří ve výhru Pavola Langera, kterého by případný skalp Vémoly katapultoval mezi největší domácí hvězdy. Oproti tomu sázkové kanceláře favorizují podstatně zkušenějšího Vémolu i přesto, že letos utržil tvrdou porážku s Patrikem Kinclem a poté si připsal nepříliš přesvědčivou výhru proti soupeři z Argentiny.

Doporučeno
Tony a Šárka dělají nejlepší burgery v Brně. V Couple’s Foodtruck se božsky najedli i Yzomandias a Attila Végh Tony a Šárka dělají nejlepší burgery v Brně. V Couple’s Foodtruck se božsky najedli i Yzomandias a Attila Végh 28. září 2023 6:00

Z toho, že jej část veřejnosti v zápase s Langerem odepisuje, si ale Vémola nic nedělá. „U Baby Jagy (Václava Mikuláška, pozn. red.) lidi taky věřili, že mě porazí. To se nestalo,“ říká odhodlaně rodák z Olomouce a avizuje, že pochybovače překvapí.

To, jaké rozuzlení tento příběh dostane, se dozvíme už brzy. Vémola a Langer se pobijí o pás polotěžké váhy 7. října na turnaji Oktagon 47 v Bratislavě. Kromě této dvojice se fanoušci a fanynky můžou těšit i na Ivana Buchingera, Jakuba Dohnala, Roberta Pukače, Lucii Szabovou a další známé zápasníky a zápasnice. Budeš u toho i ty?

Domů
Sdílet
Diskuse