Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. října 2023 15:56
Čas čtení 1:38
Ilona Hobzová

Revoluce přirozené krásy: Pamela Anderson prozradila, proč se přestala líčit. Důvod tě dojme

Revoluce přirozené krásy: Pamela Anderson prozradila, proč se přestala líčit. Důvod tě dojme
Zdroj: Arnold Jerocki/Getty Images
OSOBNOSTI PAMELA ANDERSON ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Pamelu Anderson si nejčastěji spojíme s výrazným kouřovým líčením a dokonalým make-upem. Nyní se herečka rozhodla udávat jiný trend. A kolegyně jí tleskají.

Na nedávném pařížském fashion weeku překvapila hvězda seriálu Pobřežní hlídka všechny přítomné, když se na několika významných přehlídkách objevila zcela bez make-upu. 

„Dobrodružství v Paříži s čerstvýma očima. V sebepřijetí, nedokonalosti a lásce je krása,“ napsala Pamela Anderson na svůj Instagram k fotografiím z pařížského týdnu módy. Na všech snímcích je zcela bez make-upu a fanoušci a fanynky jsou nadšení z toho, že propaguje přirozenou krásu. 

Anderson se dostalo podpory také od některých hereckých kolegyň. Pochvalu jí vysekla například Jamie Lee Curtis, kterou můžeš znát z kultovního hororu Halloween nebo rodinné komedie Mezi námi děvčaty, kde si zahrála po boku Lindsay Lohan. Rozhodnutí Pamely Anderson nelíčit se označila Lee Curtis za revoluci přirozené krásy. „Tento akt odvahy a vzpoury na mě udělal dojem a ohromil mě,“ uvedla herečka, která sama odmítá plastické operace a už dlouhá léta se pyšní přirozenými šedinami. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pamela Anderson (@pamelaanderson)

Ve veřejném prostoru se tak opět otevřelo téma tlaku, kterému často stárnoucí umělkyně (nejen) v Hollywoodu čelí. Jak si část tvůrců představuje herečky vyššího věku, který v jejich očích začíná pětatřicítkou, a jaké dopady to má na celou společnost, jsme popsali v našem článku.

Doporučeno
Velká svalová lež: Jak filmy způsobují mužům poruchy příjmu potravy Velká svalová lež: Jak filmy způsobují mužům poruchy příjmu potravy 30. ledna 2023 8:30

Pamela Anderson se už dříve podělila o důvody, proč chodí stále častěji méně nalíčená nebo zcela bez úprav. V srpnu letošního roku řekla časopisu Elle, že na začátku své kariéry se v otázkách svého vzhledu řídila hlavně tím, co jí říkali ostatní lidé. Od toho ale postupně upustila.

Herečka navíc přiznala i další, smutný důvod, proč od make-upu dává v poslední době ruce pryč. Tím je úmrtí její vizážistky Alexis Vogel, která v roce 2019 podlehla rakovině prsu. „Alexis byla nejlepší. Od té doby, co je pryč, cítím, že je pro mě lepší make-up prostě nenosit,“ sdělila a přiznala, že rozhodnutí pro ni bylo skutečně osvobozující a do jisté míry rebelské. „Všimla jsem si, že hodně lidí se líčí ve velkém stylu. Já jdu ráda proti proudu a dělám přesný opak toho, co ostatní,“ dodala.

A jaký má jeden z největších sexsymbolů recept na krásu? „Nedělejte nic. Co se děje, to se zkrátka děje. Všechno je pouze o sebepřijetí. Já se v současné kapitole svého života snažím přijímat sama sebe. Někdy je to náročné, ale musíte si sami uvědomit, že jste dost dobří a že jste krásní. Nemluvím o stárnutí, raději používám slovo žití. Honba za mládím je prostě marná,“ sdělila otevřeně herečka a dodala, že když si vše výše zmíněné uvědomila, obrovsky se jí ulevilo.

Domů
Sdílet
Diskuse