Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2023 14:05
Čas čtení 1:52
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Vybrali jsme ty nejděsivější horory, které tě totálně rozeberou

Co si pustit o víkendu: Vybrali jsme ty nejděsivější horory, které tě totálně rozeberou
Zdroj: Metropolitan FilmExport
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro tebe horory, které tě nenechají spát, i když v nich nenajdeš přehnané množství lekaček ani zástupy kreatur. Happy Halloween!

Poslední víkend před Halloweenem je za dveřmi a s ním i všechny strašidelné party a večírky v maskách. Jestli si ale tolik neužíváš kluby a radši se sejdeš s kamarády doma, neměl by ti k tomu chybět fajn film. Ideálně ten, u kterého se při příležitosti předvečera svátku Všech svatých budeš trochu bát. 

A protože si od hororů v našich pátečních tipech příští týden zase na chvíli odpočineme, připravili jsme si toho dnes pro tebe trochu víc. 

Pokud se ale nechceš bát a stejně si o víkendu pustit něco pěkného na VOD službách, můžeš si projet některé z našich starších tipů, jež pro tebe chystáme pravidelně. Všechny je najdeš v rubrice Co si pustit o víkendu.


Men (2022)

Horor od britského režiséra, který stojí třeba za scénářem snímků 28 dní poté s Cilianem Murphym, Ex Machina nebo komiksovým Dreddem, patří mezi opravdu povedené strašidelné filmy loňského roku.

Harper (Jessie Buckley) v něm odjíždí odpočinout si na venkov, dostává ale pocit, že kamkoliv se hne, někdo ji sleduje. Jako divák nebo divačka se pak díváš na trippy psychologický atmosférický horor, který tematizuje současné problémy a ukazuje, jak palčivé jsou.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online 22. prosince 2023 11:00

Men není film, který by šel svému obecenstvu bůhvíjak na ruku, ale spíš tě nechá postupně prožít intenzivní noční můru. Takové horory jsou ale ostatně nejlepší, no ne? Podívat se na něj můžeš na platformě Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech KVIFF.TV.

 


Osvícení (1980)

Při příležitosti Halloweenu prostě nemůžeme opominout klasiku všech klasik. Osvícení od Stanleyho Kubricka podle knihy Stevena Kinga sice nepatří mezi spisovatelovy nejoblíbenější adaptace, pro fanoušky a fanynky filmu je to ale absolutní kultovka.

Jack Torrance (Jack Nicholson) s rodinou musí přes zimu dohlédnout na to, aby v hotelu Overlook všechno šlapalo, jak má, zatímco budou všichni pryč. Akorát že všichni pryč rozhodně nejsou a přes zimu luxusní rezidenci ovládají přízraky z minulosti. Do toho má Jack spoustu práce na románu a málo času na zábavu a z toho by se jeden zbláznil.

Osvícení tě chytne díky postupnému budování napětí a ty v průběhu zjistíš, že ses dostal*a do Kubrickova a Kingova postupného psychologického rozkladu, ze kterého se jen těžko hledá cesta ven. A to i přesto, že ve filmu najdeš jen minimum lekaček, odpudivých kreatur a rochnění se v krvi. Sleduj ho na HBO Max.

Aby toho nebylo málo, na Netflixu si nově můžeš pustit trendující seriál Těla o čtyřech detektivech a detektivkách ve čtyřech časových liniích, jejichž úkolem je vyřešit záhadnou vraždu a zachránit tok dějin. 

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Barbie je konečně online. Kde si ji pustíš? Co si pustit o víkendu: Barbie je konečně online. Kde si ji pustíš? 15. prosince 2023 11:00

Fanoušci prvního dílu filmu Sestra si mohou užít film a nově i pokračování na HBO Max, a pokud máš rád*a hororové seriály, můžeš sáhnout po řadě 30 stříbrných, rovněž na HBO Max. V ní se kněz Vergara musí postavit své minulosti i samotnému ďáblu. Na stejné platformě najdeš také horor nominovaný na cenu Saturn Awards X s Jennou Ortega.

Domů
Sdílet
Diskuse