Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
30. října 2023 15:44
Čas čtení 0:35
Anna Koucká

Nahým vstup povolen. Muzeum otevřelo dveře nudistům a nudistkám

Nahým vstup povolen. Muzeum otevřelo dveře nudistům a nudistkám
Zdroj: Unsplash/Jorien van der Sluis
ZAJÍMAVOSTI ŠPANĚLSKO
Uložit Uložené

Řešil*a jsi někdy, jestli máš vhodné oblečení na návštěvu muzea? Tak v Barceloně už se tímhle zabývat nemusíš. Jedno z muzeí totiž uspořádalo speciální prohlídku pro nudisty a nudistky.

Poslední říjnovou sobotu uspořádalo Katalánské archeologické muzeum Barcelona speciální devadesátiminutovou prohlídku, během které mohlo být navštěvnictvo zcela nahé. Nápad na akci přišel ve spolupráci s Katalánským klubem naturismu, uvádí agentura Reuters


Návštěvnictvo si mohlo tematicky prohlédnout výstavu fotografií Luigiho Spiny zachycující dvě velké řecké bronzové sochy nahých bojovníků z 5. století př. n. l. , které byly objeveny v roce 1972 v Itálii. 

Doporučeno
Nejlepší české dokumenty i zahraniční díla. Které snímky si odnesly cenu z festivalu Ji.hlava? Nejlepší české dokumenty i zahraniční díla. Které snímky si odnesly cenu z festivalu Ji.hlava? 29. října 2023 13:17

„Chtěli jsme, aby návštěva byla pestřejší a nešlo o typickou prohlídku s průvodcem,“ uvádí průvodce výstavou Edgard, který pracoval také bez oblečení. „Chtěli jsme, aby se lidé, kteří se přišli podívat, cítili úplně stejně jako dílo, na které se dívají,“ doplňuje pak. 


Záměr muzea s navozením podobné atmosféry jako na vyobrazených fotografiích návštěvnictvo ocenilo. „Cítím sice stejnou intenzitu, jako kdybych to pozorovala oblečená, ale s tím rozdílem, že možná lépe pochopíme, že nahota existovala vždy a těla by neměla být pro nikoho zdrojem studu,“ uvedla jedna z návštěvnic. 

Domů
Sdílet
Diskuse