Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
1. listopadu 2023 v 11:47
Čas čtení 1:04
Radim Šlechta

Česká televize odhalila letošní vánoční pohádku. Na co se můžeš těšit?

Česká televize odhalila letošní vánoční pohádku. Na co se můžeš těšit?
Zdroj: Česká televize
NEWS
Uložit Uložené

Česká televize letos na Vánoce nabídne opravdu bohatý program.

Kromě břich praskajících po bramborovém salátu a rodinných hádek o jeho přípravě patří k Vánocům neodmyslitelně také pohádky na České televizi. Letos se můžeš těšit na několik televizních premiér. ČT uvede Tři zlaté dukáty, Dvě Mařenky, Prince Mamánka a naprostou novinku Klíč svatého Petra od Karla Janáka.

Režisér Janák kromě Rocku podvraťáků, Rafťáků a Snowboarďáků stojí také za dlouhou řadou televizních pohádek. Vidět jsi mohl*a například Korunního prince, Jak si nevzít princeznu nebo O vánoční hvězdě. Klíč svatého Petra slibuje obecenstvo vzít „do nebe, na královský dvůr i do světa pod vodní hladinou“.

Doporučeno
Princ Mamánek je jako Troška na ayahuascovém tripu Princ Mamánek je jako Troška na ayahuascovém tripu 27. října 2022 v 8:30

„Příběh od všech postav vyžaduje, aby se chovaly jinak, než jak jim předurčuje jejich přirozenost. Svatý Petr musí otvírat nebeskou bránu šperhákem, hlavní hrdina zpívá lidem o tom, jak mají být poctiví a slušní a nesmí krást, ale sám se pak shodou okolností dá dohromady s jedním zlodějem a jednou podvodnicí. Vodník je romantik. Sám nikoho netopí a pro lásku je ochotný opustit svoje podvodní království,“ přibližuje režisér Karel Janák.

Klíč svatého Petra
Zdroj: Česká televize

Na Boží hod se na České televizi budeš moci podívat na Tři zlaté dukáty, a to jak v češtině, tak i v originální slovenštině. Na Štěpána se pak vrátí úspěšné Krakonošovo tajemství z minulého roku. V průběhu svátků se ale můžeš těšit také na klasiky, mezi něž patří Tři oříšky pro Popelku, Šíleně smutná princezna, Anděl páně nebo Tajemství staré bambitky.

Scenárista Michal Čunderle a režisér Ivo Macharáček doplní kolekci sedmi předchozích pohádek pro děti se sluchovým postižením o Dvě Mařenky

Co se týče filmů, nabídne Česká televize Pelíšky, Na samotě u lesa, ale také loňský film Vánoční příběh s Jiřinou Bohdalovou, Karlem Rodenem i Pierrem Richardem.

Doporučeno
Vánoční příběh měl být česká Láska nebeská. Servíruje bramborový salát pejska a kočičky Vánoční příběh měl být česká Láska nebeská. Servíruje bramborový salát pejska a kočičky 24. listopadu 2022 v 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse