Lidé ze zahraničí vybrali pět nejlepších masných produktů z Česka. Které bodovaly a který máš nejraději ty? Hlasuj na konci článku.
České jídlo někteří milují, jiní nenávidí. Ani články s názvy jako České jídlo je příšerné nejsou ojedinělé. I přesto je ovšem nespočet českých pokrmů, které cizinci náležitě oceňují. Server TasteAtlas si tentokrát posvítil na české masné produkty a vybral pět nejlepších. Které jsou mezi nimi?
5. místo
Na pátém místě skončila tlačenka. „Tento tradiční český výrobek svou hrubou strukturou připomíná hrubou paštiku a obvykle se podává s nakrájenou syrovou cibulí, žitným chlebem a trochou octa,“ píše web.

4. místo
Další příčku zaujal lovecký salám – tedy salám „speciálně tmavě hnědý“, jak specifikuje platforma. Tento typ masného produktu je podle TasteAtlas v České republice a na Slovensku známý jako tradiční pochoutka „plochého obdélníkového tvaru a výrazné chuti“.

3. místo
Jdeme do finále! Třetí místo si vysloužily škvarky, které mají podle turistů „barvu karamelu“. Jak připomíná web, škvarky se většinou připravují koncem podzimu nebo v zimě, často při příležitosti typických zabijaček prasat. „Obvykle se podávají jako svačina s chlebem a syrovou cibulí a k nim se podává pivo nebo rakije,“ popisuje platforma. U nás tedy asi spíše to pivo.

2. místo
Druhým místem se pyšní tradiční špekáčky! Tedy „krátká, baculatá klobása zlatohnědé barvy, která se v České republice vyrábí již více než 100 let“. TasteAtlas správně připomíná, že v Česku máme tradici špekáčky opékat na otevřeném ohni pod širým nebem.

1. místo
No a první místo? To, možná překvapivě, získala pražská šunka! „Maso je růžové a křehké, struktura je pevná a kompaktní,“ popisuje značně poeticky platforma. Chuť je pak podle webu slaná a typická pro vařenou a uzenou šunku.
