Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2023 10:38
Čas čtení 1:12
Lucie Kotvalová

Tohle jsou top masné produkty z Česka, po kterých se turisté mohou utlouct

Tohle jsou top masné produkty z Česka, po kterých se turisté mohou utlouct
Zdroj: Reaperman / Wikimedia Commons/volně k užití
GASTRO ČESKO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Lidé ze zahraničí vybrali pět nejlepších masných produktů z Česka. Které bodovaly a který máš nejraději ty? Hlasuj na konci článku.

České jídlo někteří milují, jiní nenávidí. Ani články s názvy jako České jídlo je příšerné nejsou ojedinělé. I přesto je ovšem nespočet českých pokrmů, které cizinci náležitě oceňují. Server TasteAtlas si tentokrát posvítil na české masné produkty a vybral pět nejlepších. Které jsou mezi nimi?

Gastrožebříčky na uživatelské platformě TasteAtlas jsou založené na hodnocení lidí ze zahraničí. Server do hodnocení počítá pouze skutečné uživatele, hodnocení botů nebo lokálních patriotů vyřazuje. Jeho cíl je totiž následující: „Propagovat vynikající místní potraviny, vzbudit hrdost na tradiční pokrmy a zvědavost na jídla, která jste ještě neochutnali.“
Doporučeno
Měsíc jsem pracoval jen šest hodin denně. Bylo to moje nejproduktivnější období? Měsíc jsem pracoval jen šest hodin denně. Bylo to moje nejproduktivnější období? 2. listopadu 2023 6:00

5. místo

Na pátém místě skončila tlačenka. „Tento tradiční český výrobek svou hrubou strukturou připomíná hrubou paštiku a obvykle se podává s nakrájenou syrovou cibulí, žitným chlebem a trochou octa,“ píše web. 

tlačenka
Zdroj: Pohled 111 / Wikimedia Commons
Doporučeno
Tip na gastrovýlet: Tady najdeš nejlepší koláče. Hospůdka U Lasíků je oázou hned u Prahy Tip na gastrovýlet: Tady najdeš nejlepší koláče. Hospůdka U Lasíků je oázou hned u Prahy 22. října 2023 6:00

4. místo

Další příčku zaujal lovecký salám – tedy salám „speciálně tmavě hnědý“, jak specifikuje platforma. Tento typ masného produktu je podle TasteAtlas v České republice a na Slovensku známý jako tradiční pochoutka „plochého obdélníkového tvaru a výrazné chuti“.

lovecký salám
Zdroj: Pohled 111 / Wikimedia Commons
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse