Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Tohle jsou top masné produkty z Česka, po kterých se turisté mohou utlouct

3. místo

Jdeme do finále! Třetí místo si vysloužily škvarky, které mají podle turistů „barvu karamelu“. Jak připomíná web, škvarky se většinou připravují koncem podzimu nebo v zimě, často při příležitosti typických zabijaček prasat. „Obvykle se podávají jako svačina s chlebem a syrovou cibulí a k nim se podává pivo nebo rakije,“ popisuje platforma. U nás tedy asi spíše to pivo.

škvarky
Zdroj: Makovec / Wkimedia Commons
Doporučeno
Vykrmím tě, abys byla co největší. Feederismus jako neškodný fetiš, nebo forma zneužívání? Vykrmím tě, abys byla co největší. Feederismus jako neškodný fetiš, nebo forma zneužívání? 29. října 2023 6:00

2. místo

Druhým místem se pyšní tradiční špekáčky! Tedy „krátká, baculatá klobása zlatohnědé barvy, která se v České republice vyrábí již více než 100 let“. TasteAtlas správně připomíná, že v Česku máme tradici špekáčky opékat na otevřeném ohni pod širým nebem.

špekáčky
Zdroj: Reaperman / Wikimedia Commons
Doporučeno
Jez, co chceš, kdy a kolik toho chceš. Jak dopadlo mých šest měsíců s intuitivním stravováním? Jez, co chceš, kdy a kolik toho chceš. Jak dopadlo mých šest měsíců s intuitivním stravováním? 17. října 2023 6:00

1. místo

No a první místo? To, možná překvapivě, získala pražská šunka! „Maso je růžové a křehké, struktura je pevná a kompaktní,“ popisuje značně poeticky platforma. Chuť je pak podle webu slaná a typická pro vařenou a uzenou šunku.

pražská šunka
Zdroj: Restaurant Michal / Flickr
Anketa:
Který masný výrobek preferuješ ty?
Pražskou šunku.
Špekáčky.
Škvarky.
Lovecký salám.
Tlačenku.
Něco jiného.
Nejím maso.
Pražskou šunku.
18 %
909 Hlasů
Špekáčky.
17 %
875 Hlasů
Škvarky.
19 %
968 Hlasů
Lovecký salám.
10 %
487 Hlasů
Tlačenku.
26 %
1320 Hlasů
Něco jiného.
8 %
406 Hlasů
Nejím maso.
2 %
83 Hlasů
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse