3. místo
Jdeme do finále! Třetí místo si vysloužily škvarky, které mají podle turistů „barvu karamelu“. Jak připomíná web, škvarky se většinou připravují koncem podzimu nebo v zimě, často při příležitosti typických zabijaček prasat. „Obvykle se podávají jako svačina s chlebem a syrovou cibulí a k nim se podává pivo nebo rakije,“ popisuje platforma. U nás tedy asi spíše to pivo.
2. místo
Druhým místem se pyšní tradiční špekáčky! Tedy „krátká, baculatá klobása zlatohnědé barvy, která se v České republice vyrábí již více než 100 let“. TasteAtlas správně připomíná, že v Česku máme tradici špekáčky opékat na otevřeném ohni pod širým nebem.
1. místo
No a první místo? To, možná překvapivě, získala pražská šunka! „Maso je růžové a křehké, struktura je pevná a kompaktní,“ popisuje značně poeticky platforma. Chuť je pak podle webu slaná a typická pro vařenou a uzenou šunku.