Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2023 17:00
Čas čtení 0:32
Lukáš Čelka

Vznikla nadace Matthewa Perryho pro boj proti závislostem. Bude pokračovat v odkazu herce i po jeho smrti

Vznikla nadace Matthewa Perryho pro boj proti závislostem. Bude pokračovat v odkazu herce i po jeho smrti
Zdroj: Getty Images/Frederick M. Brown
OSOBNOSTI MATTHEW PERRY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nadace byla založena necelý týden po hercově smrti.

V Americe vznikla nová nadace pro boj proti závislostem nesoucí jméno Matthewa Perryho, informuje o tom stanice CNN. Nadace vznikla necelý týden po hercově smrti, v pátek 3. října, a již nyní přijímá dary na pomoc pacientům trpícím různými závislostmi.

Doporučeno
Pohřeb Matthewa Perryho: Posledního rozloučení se zúčastnila hercova rodina i kolegové z Přátel Pohřeb Matthewa Perryho: Posledního rozloučení se zúčastnila hercova rodina i kolegové z Přátel 4. listopadu 2023 10:03

„Naše nadace pokračuje v duchu závazku Matthewa Perryho pomáhat ostatním lidem bojujícím se závislostí. Nadaci vedenou jeho vlastními slovy, zkušenostmi a vášní změnit životy tolika lidem, kolika je to jen možné, jsme založili proto, abychom uctili hercův odkaz,“ píše se v oficiálním prohlášení nadace, kterou sponzoruje a vede veřejná charita National Philanthropic Trust.

Herec o svých problémech mluvil veřejně

Není tajemstvím, že Matthew Perry bojoval celý život se závislostmi – jak na vicodinu, tak na alkoholu. Během natáčení Přátel denně užíval 55 tablet silného analgetika. Kvůli zdravotním problémům způsobeným vysokými dávkami léků se několikrát dostal do nemocnice.

Domů
Sdílet
Diskuse