Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2023 17:52
Čas čtení 0:41
Lucie Kotvalová

Stále žádný dopis z Bradavic? Nevadí. Hledá se strojvedoucí na trasu z Harryho Pottera, plat je víc než uspokojivý

Stále žádný dopis z Bradavic? Nevadí. Hledá se strojvedoucí na trasu z Harryho Pottera, plat je víc než uspokojivý
Zdroj: Bloodworx / Wikimedia Commons
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER
Uložit Uložené

Pro jednu z nejikoničtějších železničních tras na světě se hledají stážisté a stážistky na pozici strojvedoucí.

Společnost ScotRail hledá nové zaměstnance, kteří by měli pracovat ve Fort William a pravidelně cestovat na lince West Highland Line. Informuje o tom server BBC. 

Práce snů

A čím je linka specifická? Vlaky na známé lince vozí cestující přes místa, která se opakovaně objevovala ve filmech. Například přes viadukt Glenfinnan, který se objevil v kultovní sérii o Harrym Potterovi. Na tomto místě se natáčely scény pro díly Harry Potter a Tajemná komnata a Harry Potter a vězeň z Azkabanu.

West Highland Line byla v roce 2009 dokonce čtenářstvem nezávislého cestovatelského časopisu Wanderlust zvolena nejlepším železničním spojením na světě.

Doporučeno
KVÍZ: Zase jsi nedostal*a dopis z Bradavic? Nebreč a udělej si kvíz, jak dobře znáš předměty z Harryho Pottera KVÍZ: Zase jsi nedostal*a dopis z Bradavic? Nebreč a udělej si kvíz, jak dobře znáš předměty z Harryho Pottera 1. září 2023 8:30

Uchazeči o pozici sice nemusí mít žádné předchozí zkušenosti, ale musí jim být nejméně 20 let a musí absolvovat určité lékařské prohlídky. Nástupní plat činí 32 968 liber za rok, v přepočtu si tedy stážista nebo stážistka může přijít na více než 77 tisíc korun za měsíc. Plat se ovšem po získání kvalifikace může zvýšit až na 58 028 liber ročně.

Pracovní web Hijobs, který nábor provádí jménem společnosti ScotRail, označil tyto pozice za „pracovní místa snů“. 

Domů
Sdílet
Diskuse