Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2023 15:08
Čas čtení 1:00
Samuel Barienčík

Fitness modelka vydělává měsíčně 100 tisíc korun, i když neexistuje. Lidé jí platí za erotické fotky

ZAJÍMAVOSTI POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

„Španělská bohyně pokušení“ je výtvorem umělé inteligence.

Gamerka, fitness modelka a milovnice cosplaye. Tak sebe samotnou charakterizuje Aitana Lopez, která na instagramu vystupuje pod přezdívkou @fit_aitana. Sleduje ji přes 120 tisíc lidí a podle známého španělského deníku Marca vydělává měsíčně kolem 100 tisíc korun.

Od jiných instagramových modelek se však liší tím, že není skutečná. Aitana je totiž výtvorem umělé inteligence, kterou nechala pořídit barcelonská komunikační agentura The Clueless.

Smartmania tvrdí, že vedení této agentury se rozhodlo investovat do modelek vytvořených umělou inteligencí. Učinilo tak kvůli vysokým nákladům, které jsou spojeny s reálnými modelkami, týkajícím se hlavně proplácení cest a ubytování.

Aitana Fitness Modelka
Zdroj: Instagram/ @fit_aitana

The Clueless definuje Aitanu jako modelku, která je odhodlaná, září extrovertními rysy a je oddána fitness životu. Tato agentura věří, že umělá inteligence bude v budoucnosti v modelingu a v tvorbě digitálního obsahu hrát velkou roli.

Agentura také tvrdí, že své modelky vytváří úmyslně nedokonalé tím, že jim nenechává úplně hladkou pleť, aby to neprozradilo, že se jedná o digitální výtvory. Nechce, aby působily příliš nerealisticky. Kromě zisků z instagramu, kde má AI modelka například spolupráci se sportovními a výživovými doplňky, má příjmy také díky svému erotickému obsahu.

Doporučeno
Festival, na kterém uděláš něco pro zdraví? Na programu pražského Les Mills Day jsou workouty, DJ i Brain We Are Festival, na kterém uděláš něco pro zdraví? Na programu pražského Les Mills Day jsou workouty, DJ i Brain We Are 9. dubna 2024 16:00

Je totiž aktivní také na platformě Fanvue, která funguje na podobném principu jako Onlyfans. Aitana v popisu na této stránce uvádí, že je „španělskou bohyní pokušení“, a nabízí tam podle svých slov „svůdný“ obsah a denní dávku svého těla. Její předplatné stojí 15 dolarů na měsíc a za větší poplatek ti prý pošle speciálnější obsah do soukromé zprávy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aitana Lopez (@fit_aitana)

Domů
Sdílet
Diskuse