Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2023 18:32
Čas čtení 0:43
TASR Ilona Hobzová

VIDEO: Opilý muž se schoval v podvozku náklaďáku. Chtěl se kousek svézt, nakonec cestoval stovky kilometrů

VIDEO: Opilý muž se schoval v podvozku náklaďáku. Chtěl se kousek svézt, nakonec cestoval stovky kilometrů
Zdroj: Pxhere/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL AUSTRÁLIE
Uložit Uložené

Vzít si taxi? Pro nejmenovaného muže z Austrálie zřejmě příliš obyčejné řešení.

Třiačtyřicetiletý Australan, který byl podle informací médií výrazně posilněn alkoholem, původně doufal, že zdarma ujede jen několik desítek kilometrů. Řidič nákladního vozu však dlouho nezastavoval a černý pasažér se nakonec ocitl o stovky kilometrů severněji, než zamýšlel.

Do podvozku se muž ukryl ve chvíli, kdy řidič kamionu na odpočívadle u silnice spal. Doufal, že z podvozku vyskočí někde na dálnici Pacific Highway na východě Austrálie, až bude na některém ze semaforů svítit červená. Řidič měl ale štěstí na zelenou a bez zastavení mohl pokračovat několik stovek kilometrů. Nezvaný pasažér musel strávit celých 400 kilometrů zavěšený na kovovém rámu zhruba jen půl metru nad silnicí.

Řidič si muže všiml zhruba po čtyřech hodinách jízdy v přímořském městě Gold Coast ve státě Queensland, když si udělal přestávku. Když přijeli policisté, černý pasažér jim sdělil, že je opravdu ve stresu a trochu pil. Sám během hovoru se strážníky uznal, že udělal pěknou hloupost.

Nakonec dostal pokutu ve výši 288 australských dolarů, v přepočtu něco málo přes 4 tisíce korun. Policie ho poté převezla na železniční stanici Coomera, odkud vyrazil na dlouhou cestu zpět na jih země.

Domů
Sdílet
Diskuse