Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2023 10:18
Čas čtení 1:15
Adéla Ježková

Nevíš, co darovat k Vánocům? Pronajmi v Praze tramvaj, zaplatíš jen pár tisíc a jede i přes Václavák

Nevíš, co darovat k Vánocům? Pronajmi v Praze tramvaj, zaplatíš jen pár tisíc a jede i přes Václavák
Zdroj: Flickr/L.Costa Photocraft/volně k užití
NEWS DOPRAVA PRAHA VÁNOCE
Uložit Uložené

Vymyslet originální vánoční dárek je pro mnohé z nás každý rok těžší a těžší. Nic se ale neboj, máme pro tebe skvělý tip.

Zapomeň na měkké dárky, svíčky a všechny serepetičky, na které se po Vánocích akorát práší. Co takhle darovat zážitek, na který obdarovaný jen tak nezapomene?

„Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu. Nejkrásnější pohled na Prahu je ale určitě z tramvaje. A kdo by někdy v životě nechtěl mít alespoň na chvíli vlastní tramvaj?“ láká na svých webových stránkách Dopravní podnik hlavního města Prahy.

Ano, slyšíš správně. Můžeš někomu splnit jeho tajné přání a darovat mu tramvaj. Alespoň na chvíli.

Kdo by nechtěl tramvaj z roku 1908?

Vybrat si můžeš hned z několika druhů vozů, od historické tramvaje z roku 1908 po například mladičký vyhlídkový vůz T3 Coupé. Pokud máš opravdu velkou rodinu nebo hodně kamarádů a kamarádek, doporučujeme ti pronajmout historickou tramvaj spolu s vlečným vozem, kam se narve až 60 lidí. 

Cena se odvíjí od druhu vozu a doby pronájmu. Tramvaj si můžeš vypůjčit na 60 nebo 90 minut. Hodinové výpůjčky se pohybují od 4 900 Kč do 7 700 Kč a ty devadesátiminutové od 8 500 Kč do 13 tisíc Kč.

Doporučeno
Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž) Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž) 16. května 2024 13:00

„Cena jízdy se účtuje za každou započatou hodinu (u T3 Coupé včetně příprav) od vyjetí soupravy z vozovny Střešovice, Praha 6 – Patočkova 4 do jejího zatažení zpět do vozovny. Začátek jízdy je možné zvolit kdekoliv v celé tramvajové síti. Pro zajištění nejdelší možné doby pronájmu je nejvýhodnější jízdu začít i ukončit ve vozovně Střešovice,“ informuje dopravní podnik. 

Pokud se pro netradiční dárek rozhodneš, DPP doporučuje projížďku po jedné z následujících tras, na kterých uvidíš všechny významné krásy Prahy: 

  • Vozovna Střešovice – Hradčanská – Strossmayerovo nám. – Náměstí Republiky – Václavské náměstí – Národní třída – Národní divadlo – Staroměstská – Malostranská – Pražský hrad – Pohořelec – Myslbekova – Vozovna Střešovice. 
  • Vozovna Střešovice – Pražský hrad – Malostranská – Právnická fakulta – Náměstí Republiky – Václavské náměstí – Národní třída – Národní divadlo – Újezd – Malostranská – Pražský hrad - Pohořelec – Myslbekova – Vozovna Střešovice.
Domů
Sdílet
Diskuse