Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2023 15:00
Čas čtení 4:09
Ondřej Mrázek

Náckové, nezvaní hosti i posmrtný život. Přinášíme ti osm tipů na méně známé hororové klenoty, které musíš vidět

Náckové, nezvaní hosti i posmrtný život. Přinášíme ti osm tipů na méně známé hororové klenoty, které musíš vidět
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY HORORY NEJLEPŠÍ FILMY
Uložit Uložené

Miluješ horory a pořád hledáš tipy na další, třeba i méně známé kousky? Pak jsi dorazil*a na to správné místo.

Není to o tom, kolik hororových filmů jsi viděl*a, ale o tom, jak dobré ty filmy byly. A jestli něco platí pro následující výběr, pak je to jednoznačně fakt, že tyhle pecky budeš po zhlédnutí doporučovat, kudy budeš chodit. A to hlavně proto, že o nich většina lidí nikdy neslyšela.

Doporučeno
Hulení, šňupání, ale i vánoční klasika. Vybrali jsme 10 nejlepších českých filmů na Netflixu Hulení, šňupání, ale i vánoční klasika. Vybrali jsme 10 nejlepších českých filmů na Netflixu 19. listopadu 2023 11:00

Jako pravidlo jsme si totiž dali to, že daný snímek nesměl přesáhnout více než pět tisíc hodnocení na ČSFD.cz, následujících osm hororových kousků tak mezi svými kámoši uvidíš dost možná poprvé. A pokud už některý z nich znáš, tím spíš bys měl*a dohnat ten zbytek. Tak na co ještě čekáš?

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

Zápletka tohoto filmu je na první pohled dosti přímočará. Šťastný manželský pár se přestěhuje do nového domu, jak už to tak ale v tomto žánru bývá, ten má plno nadpřirozených tajemství. Háček tohoto snímku však spočívá v tom, že to hlavní zlo si sebou přinesly samotné postavy. Pokud si libuješ v subtilním vyprávění, bude tento psychologický horor od Netflixu přesně pro tebe.

Co jsme viděli, co jsme slyšeli.
Co jsme viděli, co jsme slyšeli. Zdroj: Netflix

Postupně tak odhalujeme, jak toxický vztah manželů přerůstá v čím dál intenzivnější teror, ze kterého citlivějším divákům a divačkám nebude moc dobře. Snímek se pyšní taky velice dobrým obsazením, a to nejen v hlavních rolích (Amanda Seyfried, James Norton), ale i v těch vedlejších (Rhea Seehorn, Natalia Dyer).

Rok: 2021
Režie: Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Stopáž: 121 minut

Green Room

Jednoznačně nejbrutálnější film na tomhle seznamu. Zápletka se točí kolem punkové kapely, která přijede zahrát do jednoho zapadlého baru uprostřed lesa. Bohužel pro ni vyjde najevo, že se jedná o podnik frekventovaný místními neonacisty a skinheady. A jakmile členové kapely spatří něco, co neměli, začne jim jít o život.

Green Room.
Green Room. Zdroj: A24

Nelítostný, krvavý, zábavný, děsivý – Green Room se dá označit všemi těmito přívlastky, asi nejvíc ho ale vystihuje slovo intenzivní. Tenhle film ti vezme dech a nepustí tě až do samotného finále, kterému předchází řada hodně šokujících zvratů. Fakt, že si v něm hlavního záporáka střihl legendární Patrick Stewart, už je jenom třešničkou na dortu.

Rok: 2015
Režie: Jeremy Saulnier
Stopáž: 94 minut

Hush

Režisér Mike Flanagan se v posledních letech zapsal divákům do paměti především svými nezapomenutelnými seriálovými horory na Netflixu jako Dům na kopci nebo Půlnoční mše. Šikovný filmař ale v roce 2016 poslal ven malý, nenápadný snímek o hluchoněmé ženě, jejíž dům přepadne maskovaný magor. Bohužel pro něj je ale tahle kráska všechno, jenom ne bezbranná.

Hush.
Hush. Zdroj: Netflix

Film sice neboří žádné žánrové mantinely ani se nepokouší o nějaké závratné mindfucky, zato však s divákem hraje přísně férovou hru, která napíná, baví i děsí zároveň, především ale potěší bravurně zvládnutým scénářem a skvělým hereckým výkonem Kate Siegel v ústřední roli.

Rok: 2016
Režie: Mike Flanagan
Stopáž: 82 minut
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse