Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2023 11:00
Čas čtení 4:42
Ondřej Mrázek

Hulení, šňupání, ale i vánoční klasika. Vybrali jsme 10 nejlepších českých filmů na Netflixu

Hulení, šňupání, ale i vánoční klasika. Vybrali jsme 10 nejlepších českých filmů na Netflixu
Zdroj: Bontonfilm/Janova Johana & Jonatan Jan
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY NETFLIX PROGRAM NETFLIX
Uložit Uložené

I Češi umí točit filmy aneb největší domácí bangery, které v tuhle chvíli najdeš na Netflixu.

V záplavě mohutných a zvučných zahraničních titulů, kterými streamovací služby jako Netflix a spol. pravidelně krmí své servery, je občas snadné zapomenout, že na nich můžeš najít i plno skvělých domácích kousků. A to nejen starších klasik, ale i moderních filmů z poslední doby, kterým se v kinech třeba až tak nedařilo, jenom aby později našly domov právě na streamech.

Doporučeno
Nechceš číst titulky? Našli jsme 10 skvělých filmů s kvalitním českým dabingem na Netflixu Nechceš číst titulky? Našli jsme 10 skvělých filmů s kvalitním českým dabingem na Netflixu 2. listopadu 2023 14:00

V následujících řádcích jsme pro tebe vybrali momentálně 10 nejlepších českých filmů, které můžeš najít na Netflixu. Doporučujeme ti však přepnout na lokální profil, protože v anglické verzi nejsou z důvodu absence titulků všechny. Co každopádně stojí za tvoji pozornost?

BANGER.

Začneme hned tím nejnovějším a pravděpodobně nejlepším na tomhle seznamu. BANGER. vycházející režijní hvězdy české tvorby Adama Sedláka vypráví o dvou kamarádech Alexovi (Adam Mišík) a Láďovi (Marsell Bendig), kteří potřebují rychle sehnat prachy, aby mohli nahrát vysněný banger a přizvat k němu známého rappera Sergeie Barracudu.

Přijít k podobným penězům ale není žádná sranda, obzvlášť takhle asap, Alex se tak musí uchýlit ke své bývalé roli dealera nejlepšího koksu v Praze. Jediný háček? Nejdřív ho bude muset sám sehnat. Spolu s Láďou se tak vydá na šílenou jízdu nočním městem, během které si postavy projdou solidním peklíčkem, zatímco ty se u toho budeš královsky bavit. Beze srandy, tohle je jedna z nejlepších komedií a zároveň dramat, které se u nás za poslední roky urodily, takže jestli sis tuhle šlehu ještě nedal*a, na nic nečekej a už to žhav.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

No a jdeme na první klasiku na tomhle seznamu. Legendární hlášky, které budou nejspíš časem citovat ještě tvoje vnoučata, ikonické postavy, šílený příběh plný vtipných zvratů a ve středu toho všeho naprostý král Bolek Polívka.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Režisérka Věra Chytilová v téhle nestárnoucí komedii zachytila esenci maloměšťáctví, není to ale jenom zábava na úrovni posmívání se týpkům z vesnice. Bohuše Stejskala v sobě máme do nějaké míry všichni a sledovat, jak mu Polívka dává naprosto chaotický průchod, zatímco se ho ostýchavý advokát Ulrich (Miroslav Donutil) snaží nějak rozumně vést, se zkrátka neomrzí ani nějakých třicet let po premiéře.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág.
Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Zdroj: Česká televize

Chyby

Romantických blbostí najdeš na Netflixu hromadu a většina by se nejspíš nelíbila ani tvojí mámě. Takový je holt stav nejen české produkce v tomhle žánru. V roce 2021 ale Jan Prušinovský poslal do kin nenápadné drama Chyby s Pavlou Gajdošíkovou a Janem Jankovským, které se těm klasickým poprcávačkám s Langošem dost vymyká.

Mladou Emu ze supermarketu a o něco staršího Tomáše, který se živí jako pokrývač střech, spojí jedna obyčejná noc, od které ani jeden příliš nečekal. Tzv. ONS rychle přeroste ve vztah. Když ale na světlo vyjde Emina minulost, vše se rázem změní. Film má jen necelých 100 minut a garantujeme ti, že z něj za tu dobu nespustíš oči.

King Skate

Kdo nejezdí na skejtu, není cool. Tohle aspoň platilo ještě před pár lety, dneska už je cool dělat cokoliv, co tě baví, a hlavně se od toho nenechat ostatními odrážet. Dokumentární pecka King Skate tě nicméně vezme do šedi ČSSR 70. a 80. let, do období těžkého socialismu, během něhož se u nás začali objevovat první skejťáci.

Doporučeno
KVÍZ: Bob a Bobek, Kanafásek nebo Rákosníček. Která postava z Večerníčku jsi? KVÍZ: Bob a Bobek, Kanafásek nebo Rákosníček. Která postava z Večerníčku jsi? 2. dubna 2024 17:31

Počin o kultovních postavách nejen české, ale i světové skateboardingové scény se v roce 2018 dočkal Českého lva za nejlepší dokumentární film a je obecně považován za jeden z nejlepších dokumentů posledních let, takže neváhej a doplň si vzdělání.

Jedna ruka netleská

Režisér David Ondříček na našem seznamu figuruje hned se dvěma svými filmy. Tím prvním je parádní Jedna ruka netleská, jejíž hlavní postavou je smolař Standa (Jiří Macháček). S ním si život pěkně pohrával, teď ale přišel jeho čas, aby si konečně splnil své sny. Jak už to tak bývá, nebude to ale jen tak.

Jestli máš rád*a černý humor, miluješ Macháčka s Trojanem a chceš příběh, který ti bude trochu povědomý, ale zároveň tě dokáže pořád odzbrojit svými nečekanými zvraty, pak je Jedna ruka netleská přesně pro tebe.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse