Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. prosince 2023 7:00
Čas čtení 7:21
Denisa Šútorová

Účesy roku 2024: Hitem je přirozená blond, luxusní hnědá a pixie cut. Jakou ofinu zvolit a máš ještě šanci s kudrlinami?

Účesy roku 2024: Hitem je přirozená blond, luxusní hnědá a pixie cut. Jakou ofinu zvolit a máš ještě šanci s kudrlinami?
MÓDA MÓDA STYLING VLASŮ
Uložit Uložené

Pokud něco nechybí na seznamu vlasových trendů pro příští rok, je to právě přirozenost. Stejně se ale nezapomeneme ani odvázat. S jakými střihy, barvami či stylingem budeš trendy, ti poradí Monika Kalická.

Přední hairstylistka a zakladatelka salonu STRUCTURE Monika Kalická nám nedávno vyprávěla o nejoblíbenější barvě letní sezóny (low maintenance blond, tedy blond, o kterou se nemusíš starat). Dnes spolu uzavíráme starý rok a vítáme nový. Ten totiž přinese široký a pořádně zajímavý seznam vlasových trendů. Nechybí v něm extravagantní střihy, odvážné odstíny a především přirozený styling.

„Žádný z trendů bych příští rok nedělala tak, aby byl perfektně nalinkovaný. Právě naopak. Klientům rozhodně doporučuji, aby se odvázali a nebyli takoví perfekcionisté. Klíčem všeho je právě zdůraznit svoji přirozenou strukturu vlasů,“ říká pro Refresher Monika Kalická.

„Vím, že u nás má mnoho klientek problém se svou naturální strukturou. Já bych je ale chtěla povzbudit, aby se naučily mít rády své vlasy a udělaly maximum pro to, aby to vypadalo dobře. Osobně nerada přetvářím klienta v někoho, kým není, právě naopak, snažím se zvýraznit jeho osobnost a dodat mu sebevědomí tím, že vyzvedneme jeho skutečné já,“ dodává Moni.

monikakalicka
Zdroj: Archív resepondenta/Monika Kalická

Ještě předtím, než se pustíš do následujících trendů, se určitě nezapomeň poradit se svým hairstylistou. Nezbytná je i důkladná péče o vlasy a vhodná vlasová rutina.

Doporučeno
Top 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky Top 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky 23. dubna 2024 16:30

V Refresheru ti vždy rádi povíme o aktuálních trendech v módě i péči o zevnějšek. Nedávno jsme ti přinesli článek o nejoblíbenějším střihu roku – c-cutu. Staň se členem klubu Refresher+ a všechny články si přečti bez omezení.

Pixie cut 

„Podle mě jsou největším hitem, který vlastně začal už i letos, právě pixie hair cuts. Jedná se o krátké sestřihy, které jsou vzadu krátké a po bocích hlavy o něco delší. Nechybí jim však ani krátká ofina,“ říká Moni Kalická. Zároveň tě ale upozorňuje, že tento střih není pro každého. Musíš totiž přihlížet i na typ obličeje či tvar hlavy. „Pokud někdo není vhodný kandidát pro tento střih, může to vypadat opravdu špatně,“ dodává.

pixiecut
Zdroj: Instagram/Dixie D'Amelio, Getty Images/Steve Granitz/WireImage, Getty Images/Gotham/GC Images
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 150117 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jakým typům obličeje bude slušet pixie cut a kdy se mu raději vyhnout.
  • Se kterými dalšími střihy budeš příští rok zaručeně cool.
  • Jak v následujícím roce nosit bob cut.
  • Jaké ofiny budou trendy.
  • Na co si dát pozor při červené a zrzavé barvě.
  • Jak dosáhnout přirozené blond.
  • Které barvě se rozhodně vyhnout.
Domů
Sdílet
Diskuse