Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2024 13:39
Čas čtení 1:18
Monika Růžičková

Chceš pracovat pro Netflix? Hledá správce sociálních sítí (nejen) pro Česko, toto jsou podmínky

Chceš pracovat pro Netflix? Hledá správce sociálních sítí (nejen) pro Česko, toto jsou podmínky
Zdroj: Unsplash/Venti Views/na voľné použitie
ZAJÍMAVOSTI NETFLIX
Uložit Uložené

Víš, na co lidi slyší, a umíš to se sociálními sítěmi? Možná je to práce právě pro tebe.

Netflix hledá někoho, kdo má rozsáhlé znalosti a zkušenosti se sociálními sítěmi. Bude ústřední postavou marketingového týmu a bude zodpovědný za strategii a nápady. Zaměří se zejména na Česko, Rumunsko a Maďarsko a bude mít na starost vytváření obsahu na sociální sítě Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, na podcasty a další platformy.

Jaké jsou podmínky?

Netflix uchazečům v inzerátu vzkazuje, že kdo chce být úspěšný Social Marketing Manager, musí být srdcem vypravěč příběhů a mít vynikající úsudek, aby dokázal vyvážit zájmy publika s potřebami podniku. Třeba je také hluboké nadšení a porozumění televizi, filmu a zábavě v širokém slova smyslu, hluboké znalosti o zábavě a sociálních médiích ve střední a východní Evropě a také o globálních trendech.

Doporučeno
Přehled seriálů, které Netflix minulý rok zrušil. Je mezi nimi i tvůj oblíbený? Přehled seriálů, které Netflix minulý rok zrušil. Je mezi nimi i tvůj oblíbený? 9. ledna 2024 18:23

A co bys měl*a na pozici na starost? Mimo jiné správu sociálních platforem prostřednictvím komunikace s externími partnery (například produkčními společnostmi), realizaci strategie sociálního marketingu pro trhy střední a východní Evropy (zejména Rumunsko, Maďarsko, Česko), vymýšlení a plánování kampaní a exkluzivního obsahu nebo vyvíjení nových formátů.

Práce to ale není pro každého. Netflix požaduje minimálně pět let zkušeností v sociálním a digitálním marketingovém týmu v agentuře, start-upu a značkách spotřebního zboží, nejlépe v zábavním, sportovním a herním průmyslu. Třeba jsou také zkušenosti se správou sociálních kanálů a budováním komunit a zkušenosti s prací na největších sociálních platformách, jako jsou TikTok, YouTube, Facebook, Twitter, Instagram nebo Snapchat.

Doporučeno
Na Netflix dorazí jeden z nejlepších seriálů posledních let. Hraje v něm Kevin Costner Na Netflix dorazí jeden z nejlepších seriálů posledních let. Hraje v něm Kevin Costner 8. ledna 2024 10:10

Nezbytnou výbavou je také orientace v popkultuře a dobrá intuice pro to, co se na trzích sdílí a o čem se mluví. Kromě dalších nezbytností je třeba skvělá komunikace v angličtině a alespoň v jednom dalším jazyce střední a východní Evropy (nejlépe v češtině, rumunštině).

Vědět bys taky měl*a to, že jde o pozici, kterou je třeba vykonávat z Varšavy v Polsku. Ani to pro tebe není překážkou? Tak směle do toho.

Domů
Sdílet
Diskuse