Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. ledna 2024 7:51
Čas čtení 1:40
Ilona Hobzová

ŽEBŘÍČEK: Nejlepší knedlíky na světě má prý Indonésie, Česko bodovalo několika jídly

ŽEBŘÍČEK: Nejlepší knedlíky na světě má prý Indonésie, Česko bodovalo několika jídly
Zdroj: Pixabay/Rita E/volně k použití
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Knedle, knedlíky a knedlíčky, kam se podíváš.

Je tady další žebříček gastronomického serveru Taste Atlas, který tentokrát na základě uživatelských hodnocení sestavil žebříček 100 nejlepších knedlíků na světě. Česko má v žebříčku hned pětinásobné zastoupení.

Doporučeno
Nejlepší dorty střední Evropy: Česká mňamka obsadila druhé místo, výhra putuje k sousedům Nejlepší dorty střední Evropy: Česká mňamka obsadila druhé místo, výhra putuje k sousedům 9. ledna 2024 7:53

Na krásném 46. místě skončily jakékoli ovocné knedlíky, které turistům a turistkám chutnají v mnoha variantách. Jmenovitě se však rozhodli ocenit ještě několik druhů. V žebříčku totiž za Česko dále bodovaly konkrétní ovocné knedlíky.

Jahodové vybojovaly 68. příčku, meruňkové pak 72. Kromě ovocných knedlíků zahraniční návštěvy solidně obodovaly šišky s mákem (85. místo). Z nesladkých knedlíků si místo v žebříčku našly ještě tradiční české knedle jako takové – Taste Atlas jmenuje hlavně houskové nebo bramborové. Český knedlík skončil 89.

Top 5

5. místo: Jiaozi

Tyto čínské knedlíčky zvané jiaozi, které se skládají z tence vyváleného kousku těsta s masovou nebo zeleninovou náplní, jsou jedním z nejoblíbenějších a nejčastěji konzumovaných pokrmů v Číně a východní Asii. Mohou se podávat jako předkrm nebo hlavní chod, vždy s omáčkou na bázi sójové omáčky.

jiaozi, knedlíčky
Zdroj: Wallpaper Flare/volně k užití

4. místo: Soup buns (Tangbao)

I čtvrté místo putuje do Číny. Název tangbao nebo tangbaozi označuje širokou skupinu čínských knedlíčků plněných polévkou v páře. V závislosti na původu mohou být knedlíčky vyrobeny z kynutého nebo obyčejného knedlíčkového těsta, které je obvykle obaleno želatinovou náplní, stočeno a nahoře uzavřeno a poté vařeno v páře.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Známe nejlepší červená vína v Evropě, jedno má i Česko ŽEBŘÍČEK: Známe nejlepší červená vína v Evropě, jedno má i Česko 29. prosince 2023 8:06
knedlíčky, tangbao
Zdroj: Flickr/Wilson Hui/volně k užití
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse