Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. ledna 2024 17:49
Čas čtení 0:48
Ilona Hobzová

Beskydské Pustevny lákají na ledové sochy, k vidění budou výtvory ze 40 tun ledu

Beskydské Pustevny lákají na ledové sochy, k vidění budou výtvory ze 40 tun ledu
Zdroj: Wallpaper Flare/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ČESKO CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Ledové sochy budou k vidění již po čtyřiadvacáté.

Chtěl*a bys o víkendu vyrazit na výlet a nemáš inspiraci? Jestli si současné mrazivé počasí užíváš, máme tip přímo pro tebe. Můžeš se vydat do Beskyd. Známé Pustevny totiž od soboty 13. ledna ozdobí jedinečné ledové sochy.

Doporučeno
Čtyřletá Češka má světový rekord. Dostala se do základního tábora pro výstup na Mount Everest Čtyřletá Češka má světový rekord. Dostala se do základního tábora pro výstup na Mount Everest 11. ledna 2024 11:50

„Ledové sochy budou k vidění již po čtyřiadvacáté. Letos jsme objednali devět set dvacet pět kvádrů ledu o celkové hmotnosti asi čtyřicet tun. Na Pustevny nám je dovezl jeden nákladní automobil a dva plné kamiony,“ uvedl pro Novinky organizátor ledových soch Petr Lessy.

Stěžejním tématem je Noemova archa. „Samotnou archu tvoří sochaři ve spodním větším stanu spolu se sochou Noema, jeho ženy a množstvím zvířat. V horním stanu jsme se pak na příběh snažili navázat. Když se měl Noe plavit po moři, napadlo nás, že bychom lidem mohli přiblížit podmořský život,“ doplnil organizátor.

Kromě dominantní archy bude k vidění přibližně okolo 25 soch, převážně zvířat. Tou největší bude slon, který má na výšku tři metry, kromě něj se návštěvníci a návštěvnice mohou těšit třeba na chobotnice nebo medúzu.

Výstava potrvá do 4. února a otevřeno bude denně od 9:00 do 16:30. Za vstup zaplatíš 100 korun, děti do deseti let mají vstup zdarma. Jako vstupenka slouží také jízdenka na lanovku. Právě lanovku z obce Trojanovice doporučují organizátoři využít.

Domů
Sdílet
Diskuse