4. místo
Karamelová vafle (nizozemsky stroopwafel) je nizozemský dezert, složený ze dvou sladkých pečených oplatek slepených sladkou karamelovou náplní. Poprvé byl připravován v jihoholandském městě Gouda na přelomu 18. a 19. století.
3. místo
Alfajores jsou dvě sušenky spojené vrstvou sladkého dulce de leche (latinskoamerická verze mléčného karamelu, pozn. red). Jsou typické pro Argentinu, ale najdeme je i v dalších zemích Latinské Ameriky. Název alfajor pochází z arabského slova al-hasú, což znamená plněný. Ačkoli se sušenky vyskytují po celé Latinské Americe, pocházejí ze španělské Andalusie.
2. místo
Makroud el louse jsou alžírské sušenky bez mouky, které se skládají z mandlí, vajec, cukru a vody z pomerančových květů. Tyto sušenky se pečou, dokud lehce nezhnědnou, a pak se obvykle obalují v moučkovém cukru, aby byly zcela obalené.