Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Nejlepší sušenky na světě: Česko bodovalo díky dvěma dobrotám

4. místo

Karamelová vafle (nizozemsky stroopwafel) je nizozemský dezert, složený ze dvou sladkých pečených oplatek slepených sladkou karamelovou náplní. Poprvé byl připravován v jihoholandském městě Gouda na přelomu 18. a 19. století.

wafle
Zdroj: Flickr/Jocelyn & Cathy/volně k užití

3. místo

Alfajores jsou dvě sušenky spojené vrstvou sladkého dulce de leche (latinskoamerická verze mléčného karamelu, pozn. red). Jsou typické pro Argentinu, ale najdeme je i v dalších zemích Latinské Ameriky. Název alfajor pochází z arabského slova al-hasú, což znamená plněný. Ačkoli se sušenky vyskytují po celé Latinské Americe, pocházejí ze španělské Andalusie.

2. místo

Makroud el louse jsou alžírské sušenky bez mouky, které se skládají z mandlí, vajec, cukru a vody z pomerančových květů. Tyto sušenky se pečou, dokud lehce nezhnědnou, a pak se obvykle obalují v moučkovém cukru, aby byly zcela obalené.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 3 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse