Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. února 2024 20:33
Čas čtení 1:22
Marek Pros

Nejlepší nealkoholická piva v Česku podle expertů: Vítěz tě překvapí. Je mezi nimi tvůj favorit?

Nejlepší nealkoholická piva v Česku podle expertů: Vítěz tě překvapí. Je mezi nimi tvůj favorit?
Zdroj: Freepik / volně k použití
GASTRO
Uložit Uložené

Protože začal Suchej únor, přinášíme ti tipy na nejlepší nealkoholická piva, která pořídíš v normálních obchodech.

Rozhodl*a ses v únoru nepít a vyzkoušet, jaký vztah máš k alkoholu? Jestli hledáš alternativu například k pivům, tak ideální jsou ta nealkoholická.

„Důležité je si přiznat, že není žádná zdravá dávka alkoholu,“ poznamenala Kateřina Šédová, zakladatelka neziskové organizace Loono. Ročně v důsledků jeho škodlivého užívání umírá na světě 3,3 milionu lidí, v Česku je to 6,5 tisíce. 

Jejich redakční test jsme dělali například v tomto článku, takže se můžeš inspirovat. Pokud ale dáš radši na odborníky, tak Český svaz pivovarů a sladoven vyhlašuje každoročně degustační soutěž České pivo. „Smyslem soutěže je popularizovat hlubokou tradici českého pivovarství a jednotlivé značky vyrobené českými pivovary,“ vysvětlují pořadatelé.

Doporučeno
Je lepší „nejlepší české nealko pivo“ nebo pivo privátní značky z řetězce? Vyzkoušeli jsme všechna nealko piva v obchodech Je lepší „nejlepší české nealko pivo“ nebo pivo privátní značky z řetězce? Vyzkoušeli jsme všechna nealko piva v obchodech 28. května 2021 16:00

Jednou z kategorií je i nealkoholické pivo, na které se podíváme teď. Výsledky pocházejí ze soutěžního ročníku 2023.

6. místo: Bakalář nealko za studena chmelený

Vyvážená chuť vznikla spojením sladového základu vařeného s vysoce kvalitním chmelem a sušených chmelových hlávek žateckého poloraného červeňáku, které jsou v pivu macerovány po celou dobu ležení a dodávají nealkoholickému pivu specifickou vůni a chuť.

5. místo: Velkopopovický Kozel nealko

Nealkoholický Kozel vznikl spoluprací sládků Jana Engeho a Tomáše Pokorného a zaujme sladovou chutí a medovou barvou. Za jeho chutí stojí tradiční polotmavá receptura s plzeňským, karamelovým a praženým sladem. Jemnou hořkost dodává český chmel Premiant a aroma potěší typicky pivními tóny s ovocnými estery.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse