Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. února 2024 11:00
Čas čtení 0:57
Veronika Ábelová

Do Česka přijede vůbec poprvé kapela Crosses. Zahraje v pražském klubu

Do Česka přijede vůbec poprvé kapela Crosses. Zahraje v pražském klubu
Zdroj: Fource Entertainment/se svolením
HUDBA HUDBA KONCERTY
Uložit Uložené

Na svou první českou show přijedou temní Crosses. V New Yorku, Los Angeles a San Franciscu vyprodali svou show za pár minut. Povede se jim to i v Česku?

††† neboli Crosses je kapela Shauna Lopeze a China Morena z Deftones. Do Česka zavítají vůbec poprvé. Venku mají poslední desku z roku 2023, která se jmenuje Goodnight, God Bless, I Love U, Delete.

Doporučeno
Chceš vařit pro Ronalda? Nástupní plat je pohádkový, fotbalista má ale náročné požadavky Chceš vařit pro Ronalda? Nástupní plat je pohádkový, fotbalista má ale náročné požadavky 7. února 2024 17:15

Crosses vznikli jako kapela dvou přátel, což jde z jejich hudby plné empatie stále znát. Od prvních EP až po aktuální desku se v tvorbě odráží témata, která oba umělce zajímají, a jejich mimořádná tvůrčí spolupráce. Ačkoliv se vzhledem k žánru hudby pořád věnují temnějším tématům a životním situacím, do jejich hudby vstoupilo mnohem více světla a optimismu.

„Mé texty nejsou příliš autobiografické, spíše než bych o emocích doslovně mluvil, snažím se je vykreslit,“ říká k tvorbě zpěvák kapely Moreno.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @crossesmusic (@crossesmusic)

Poprvé se představili publiku v roce 2011, a to znamenalo příjemný šok nejen pro fanoušky Deftones. Typické jsou pro ně synťáky a pronikavý vokál s přitažlivou melodikou. Okamžitě jde také poznat zpěv jednoho z nejlepších metalových zpěváků China Morena.

Na novém albu hostují El-P z Run the Jewels a Robert Smith z The Cure. Mezi jejich spolupracovníky v průběhu let patří také Hudson Mohawk, Machinedrum, Caroline Polachek, Cypress Hill nebo metalová kapela Isis.

Doporučeno
Michael Douglas si zahraje významnou historickou postavu. Koukni na první fotky Michael Douglas si zahraje významnou historickou postavu. Koukni na první fotky 7. února 2024 12:35

V pražském klubu Roxy se představí 6. června 2024. Vstupenky seženeš za 695 korun a
budou v prodeji od 15. února na fource.cz a portálech GoOut a Ticketmaster. Pro registrované členy Fource Friends budou lístky k dostání už o dva dny dříve. 

Domů
Sdílet
Diskuse