Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. února 2024 16:02
Čas čtení 1:01
Veronika Ábelová

VIDEO: Temné česko-slovenské krimi bude vyprávět o nejhorší droze současnosti. Mrkni na parádní nový trailer

VIDEO: Temné česko-slovenské krimi bude vyprávět o nejhorší droze současnosti. Mrkni na parádní nový trailer
Zdroj: Bioscop
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY
Uložit Uložené

Nový česko-slovenský film je inspirovaný skutečnými událostmi, které se staly před několika lety na Slovensku.

Snímek FENTASY se zabývá aktuálním tématem, a to drogou fentanyl. Ta si vyžádala už několik životů, a to i známých umělců, jako je Prince, Mac Miller nebo Lil Peep. Nový česko-slovenský film nabídne pohled do světa za hranicí zákona, hlubin drogového byznysu, ale i do života těch, kteří se do závislosti vrhají po hlavě bez přemýšlení o následcích. Film je autentický a vznikal šest let. Jednu z hlavních rolí si zahrál David Švehlík, který ve filmu vystupuje jako policejní vyšetřovatel.

Inspirací pro režiséra Samuela Vičana a scenáristku Anastasii Hoppanovou byly události, které se staly před několika lety na Slovensku. Tehdy se člověku, který se rozhodl v kuchyni panelákového bytu vyrábět syntetickou drogu padesátkrát silnější než heroin, podařilo postupně zaplavit nejen své blízké okolí. Autorem námětu a odborným spolupracovníkem na filmu byl bývalý detektiv Michal Čierny.

Doporučeno
VIDEO: Netflix láká na nový hit s hvězdou Stranger Things. Bude v něm bojovat s drakem VIDEO: Netflix láká na nový hit s hvězdou Stranger Things. Bude v něm bojovat s drakem 14. února 2024 12:32

Ve filmu se představí prostředí domácí „varny“, nočních klubů a ulic, kde je užívání drog běžné. Hlavní roli výstřední Sofie si zahrála Kristína Kanátová, která hrála například ve filmu Jan Palach nebo Čára. Sofie miluje večírky, divoký život a peníze. Rozhodne se doma vyrábět se svým přítelem fentanyl. Peníze se jen sypou, ale silně návyková látka si brzy začne brát svou daň. Fatální následky jejího užívání jsou blízko a v patách je jí navíc ruská mafie a policie. Sofie se rozhodne hrát vabank a nezáleží, kolik životů to bude stát. Jejího přítele Pellera ztvárnil Noël Czuczor.

Film bude v kinech od 14. března. O hudbu se postaral Ondřej Brousek a ve snímku zazní například hity Vaša Patejdla, jako tomu je v samotném traileru.

Domů
Sdílet
Diskuse