Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. února 2024 8:35
Čas čtení 0:44
Ilona Hobzová

VIDEO: Tereza Ramba se představí v Zápisníku alkoholičky, koukni na první ukázky

VIDEO: Tereza Ramba se představí v Zápisníku alkoholičky, koukni na první ukázky
Zdroj: Nicola Šnajdrová / Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM FILMY 2024
Uložit Uložené

Nový celovečerní film Zápisník alkoholičky vypráví dramatický příběh mladé ženy bojující se závislostí na alkoholu.

Hlavní hrdinkou (byť jako hrdinka mnohdy nepůsobí) je mladá maminka, která se rozhodla nevzdat, nastoupit léčbu a bojovat se svým démonem i o svou rodinu. Jak těžké je přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Kde vzít sílu léčit se a co následuje poté? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá autentická a upřímná filmová zpověď abstinující alkoholičky.

Doporučeno
Oscarový Kevin Costner se po 20 letech vrací k westernu. Uvede epickou ságu Horizont, ve které si i zahrál Oscarový Kevin Costner se po 20 letech vrací k westernu. Uvede epickou ságu Horizont, ve které si i zahrál 27. února 2024 15:50

Režisérem snímku je Dan Svátek, který stojí i za tematicky podobným snímkem Úsměvy smutných mužů. Zatímco film z roku 2018 čerpá z předlohy Josefa Formánka, novější snímek zpracovává knižní bestseller Michaely Duffkové. 

Ve filmu se objeví například Miroslav Hanuš, Barbara Lukešová, Miloslav König, Alžběta Malá nebo Oskar Hes. Hlavní ženskou roli ztvárnila Tereza Ramba. 

„Nejtěžší pro mě bylo přijmout fakt, že moje postava se na určitou dobu dokáže absolutně vzdát jakékoliv zodpovědnosti. Otřáslo to všemi tématy, která jsou ve mně hluboce zakořeněná, jako je jistota, láska, pevnost, otevřelo to témata, jako je třeba selhání. Musela jsem se podívat sama na sebe, na svůj svět a svoji růžovou bublinu,“ uvedla Ramba ke své roli.

V českých kinech uvede Zápisník alkoholičky společnost Bontonfilm 11. července.

Domů
Sdílet
Diskuse