Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2024 17:05
Čas čtení 1:21
Anna-Marie Hanzlíková

Sto tisíc za vedlejšák? Nejvýdělečnější forma získání peněz bokem nepřekvapí

Sto tisíc za vedlejšák? Nejvýdělečnější forma získání peněz bokem nepřekvapí
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ONLYFANS PRÁCE SEXUÁLNÍ PRÁCE
Uložit Uložené

Co dělat, když si chceš vydělat bokem? Podle amerického reportu si nepřekvapivě nejvíc vyděláš na OnlyFans, jistější a oblíbenější volbou jsou ale rozvážkové služby.

Firma Keeper se zaměřuje na daňová přiznání, konkrétně s nimi pomáhá těm, kteří pracují na volné noze, tzv. freelancerům, jak se jim v angličtině říká.

Doporučeno
Tohle jsou nejvýdělečnější účty na OnlyFans. Najdeš mezi nimi i řadu celebrit Tohle jsou nejvýdělečnější účty na OnlyFans. Najdeš mezi nimi i řadu celebrit 26. února 2024 13:34

Díky tomu mají data o tom, jak si lidé nejčastěji vydělávají bokem. V angličtině se pro to využívá termín side hustle. Jde o situaci, kdy si ke svému hlavnímu zaměstnání bereš ještě jednu práci, abys navýšil*a svůj příjem. Není to nic jiného než český přivýdělek, vedlejšák nebo brigáda.

A cože je ten nejlukrativnější přivýdělek? Na plné čáře samozřejmě vyhrálo OnlyFans. Medián příjmu z něj byl 4 995 amerických dolarů (tedy necelých 117 tisíc českých korun). Pro srovnání, u DoorDash, což je rozvážka jídla, to bylo jen 2 636 dolarů, tedy něco málo přes šedesát tisíc. 

Mezi desítkou nejoblíbenějších side hustles se umístily hlavně služby na rozvoz jídla. První příčku drží DoorDash, který v Česku funguje pod jménem Wolt. Druhý se umístil Uber, obdoba taxislužby, kterou znáš i od nás. Na třetím místě skončil Instacard, online rozvozce, který ti doručí nákup z vybraného supermarketu. V první desítce se pak objevují další rozvozové služby.

Doporučeno
České bílé víno je podle turistů jedno z nejlepších v Evropě, vítěz nepřekvapí České bílé víno je podle turistů jedno z nejlepších v Evropě, vítěz nepřekvapí 23. února 2024 11:45

Vyčnívá služba Wag!. Tam si můžeš přivydělat tím, že někomu vyvenčíš nebo trénuješ psa. Možné je i hlídání přes noc. Pokud by tě něco podobného lákalo v Česku, zkus server hlídačky.cz, kde se kromě péče o děti či domácnost dají najít právě i inzeráty poptávající pomoc s mazlíčky. 

Žebříček deseti nejpopulárnějších side hustles.
Žebříček deseti nejpopulárnějších side hustles. Zdroj: Keeper

Při pohledu na žebříček mysli na to, že jde o mediánový, ne průměrný příjem. To také znamená, že na OnlyFans jsou lidé, kteří vydělávají opravdový balík (o těch nejúspěšnějších jsme psali v článku tady), ale také ti, kteří z něj nemají třeba vůbec nic. Funguje na bázi předplatného, ale vybudovat si stabilní základnu platících odběratelů může trvat dlouho a nepovede se to každému. Naopak zmiňované rozvážkové služby ti něco vydělají vždycky, pokud do práce chodíš, takže ti v některých případech zajistí jistější a lepší výdělek.

Svědčí o tom i fakt, že dovážkové služby byly nejpopulárnějším side hustlem téměř ve všech amerických státech. Jedinou výjimkou je Iowa, kde jako v jediné zemi kraluje zmíněné OnlyFans.

Domů
Sdílet
Diskuse