Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2024 9:39
Čas čtení 0:58
TASR

Toto jsou nejhorší filmy uplynulého roku. Anticenu dostala i populární herečka

Toto jsou nejhorší filmy uplynulého roku. Anticenu dostala i populární herečka
Zdroj: Jagged Edge Productions
FILMY A SERIÁLY FILM ZLATÉ MALINY
Uložit Uložené

Megan Fox byla vyhlášena nejhorší herečkou loňského roku.

Letošní Zlaté maliny, ceny pro nejhorší filmové počiny, ovládl nízkorozpočtový britský horor Medvídek Pú: Krev a med.

Film „zabodoval“ v pěti kategoriích – nejhorší film, nejhorší režie a scénář (Rhys Frake-Waterfield), nejhorší filmařská dvojice (Pú a Prasátko) a nejhorší remake, rip-off nebo pokračování.

Doporučeno
Český lev 2024: Nejlepším filmem je snímek Bratři, bodovala Volha i Bod obnovy. Podívej se na kompletní výsledky Český lev 2024: Nejlepším filmem je snímek Bratři, bodovala Volha i Bod obnovy. Podívej se na kompletní výsledky 9. března 2024 22:36

Tvůrci filmu využili vypršení autorských práv na klasickou pohádku A. A. Milna a proměnili postavičky ze Stokorcového lesa v kruté sériové vrahy. Podle amerického autorského zákona mohou být práva na postavy držena 95 let. Po uplynutí této doby je může kdokoli legálně sdílet, předvádět, znovu používat, upravovat nebo z nich vytvářet ukázky bez povolení a poplatků.

Autorská práva na ilustrovanou dětskou knihu Medvídek Pú z roku 1926 vypršela v lednu 2022. Když byl film loni uveden do kin, sklidil řadu negativních recenzí. Deník Guardian o něm napsal, že „není strašidelný ani vtipný“, a udělil mu jednu hvězdičku, zatímco časopis Empire uvedl, že jde o „nejslabší scénář a nejslabší herecké výkony v hororu, který byl kdy uveden do kin“.

Megan Fox byla vyhlášena nejhorší herečkou

Negativní recenze však neodradily režiséra Rhyse Frake-Waterfielda, který již ohlásil pokračování a další horory zaměřené na oblíbené dětské postavy, jako je Bambi nebo Peter Pan. Zlatou malinu v kategorii za nejhoršího herce získal Jon Voight za svůj výkon ve filmu Mercy, nejhorší herečkou se stala Megan Fox za roli ve filmu Johnny & Clyde.

Megan Fox Till Death
Zdroj: Millenium Media/One Media

Vítězové Zlatých malin (zkráceně Razzies) jsou tradičně vyhlašováni den před předáváním Oscarů, nejprestižnějších cen ve filmovém průmyslu. Razzies byly poprvé uděleny v roce 1981.

Domů
Sdílet
Diskuse