Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2024 16:03
Čas čtení 0:47
Ondřej Mrázek

Nejepičtější fantasy seriál současnosti se vrací s druhou řadou. Trailer slibuje totální válku

Nejepičtější fantasy seriál současnosti se vrací s druhou řadou. Trailer slibuje totální válku
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO SERIÁLY HRA O TRŮNY
Uložit Uložené

Série založená na knize Oheň a krev od George R. R. Martina zachycující vzestup a pád Targaryenů má premiéru v létě.

Ačkoliv se Hollywood loni potýkal s dlouhými stávkami, tvůrci spin-offu ke slavné Hře o trůny Rod draka natáčeného v Evropě, s převážně britskými herci a pod zcela jinou záštitou, mohli směle pracovat dál, a tak kabelovce HBO nakonec nic nebrání v tom uvést premiéru druhé řady seriálu přesně podle plánu ještě letos v létě.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Nová série logicky naváže na události první řady, v jejímž závěru zemřel král a moci se ujala jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke) spolu se svým otcem Ottem Hightowerem (Rhys Ifans) a svými dětmi. Problém je, že posledním přáním zesnulého Viseryse Targaryena (Paddy Considine) bylo přenechat vládu své dceři Rhaenyře (Emma D'Arcy). Na obzoru se tak rýsoval konflikt, který v samotném závěru vygradoval zabitím jednoho ze synů právě Rhaenyry.

 

Karty jsou tedy rozdány poměrně jasně, přičemž jak odhaluje čerstvý trailer (dokonce dva!), v nadcházející řadě (zkrácené tentokrát na pouhých osm dílů) nás čeká totální válka a boj o trůn. Jinými slovy přesně to, co máme na světě z pera George R. R. Martina nejradši. HBO navíc ani tentokrát očividně nešetřilo, takže seriál opět lahodí oku velkolepými scénami a samozřejmě hromadou výborně zpracovaných draků.

Premiéra druhé řady Rodu draka je v plánu už na červen 2024.

Rod draka.Rod draka.Rod draka.Rod draka.
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse