Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
29. března 2024 17:31
Čas čtení 0:48
Veronika Ábelová

Milovaná young adult série sotva opustila kina a už míří na Netflix

Milovaná young adult série sotva opustila kina a už míří na Netflix
Zdroj: Lionsgate
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY PROGRAM NETFLIX
Uložit Uložené

Kompletní sága Hunger Games včetně nejnovějšího dílu bude od dubna ke zhlédnutí na Netflixu.

Nový díl Hunger Games měl premiéru v kinech teprve v listopadu minulého roku. Od posledního dílu z roku 2015 přichází na Netflix nejnovější Hunger Games: Balada o ptácích a hadech. Ten sklidil pozitivní ohlasy za přitažlivý vizuál i výkony herců v hlavních rolích. Jedinou výtkou byla délka filmu, má totiž přes dvě hodiny.

Děj se odehrává v době před událostmi prvního dílu série, kdy se konají teprve desáté „Hladové hry“. V Panemu se pravidelně vybírají dva zástupci jednotlivých krajů, aby spolu v aréně bojovali o život. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se pečlivě připravuje na desátý ročník a je poslední nadějí svého vymírajícího rodu. Do cesty mu ale přistane nečekaný úkol. Je mu přidělena role mentora Lucy Gray Baird, která je dívčí zástupkyní chudého dvanáctého kraje. Jeho úkol je pro něj ponižující. V momentě, kdy sečtělá Lucy svým vzdorovitým zpěvem během ceremoniálu upoutá pozornost celého Panemu, se rozhodne obrátit špatné poměry v jejich prospěch. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, který čeká na příležitost zaútočit.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Režisérem je Francis Lawrence, který stojí za celou trilogií Hunger Games. Roli Coriolana Snowa ztvárnil Tom Blyth a Lucy Gray Baird si zahrála Rachel Zegler.

Film bude na Netlflixu dostupný od 1. dubna.

Domů
Sdílet
Diskuse