Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. dubna 2024 7:37
Čas čtení 2:02
Veronika Ábelová

Přinášíme ti top 5 nejromantičtějších filmů všech dob. Znáš vůbec ty největší klasiky?

Přinášíme ti top 5 nejromantičtějších filmů všech dob. Znáš vůbec ty největší klasiky?
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY FILM NEJLEPŠÍ FILMY
Uložit Uložené

Pokud jsi romantická duše, určitě máš zkouknuté ty nejlepší romanťárny. Možná ti ale něco uniklo, a proto ti přinášíme pět nejlepších romantických filmů všech dob.

Magazín Variety sestavil žebříček 50 nejlepších romantických filmů, které byly kdy natočeny. My jsme z nich vybrali top 5, kterou ti teď přinášíme. Kdo se umístil na prvním místě?

5. Zrodila se hvězda

Strhující hollywoodský milostný příběh v hlavních rolích s Lady Gaga a Bradleym Cooperem získal mnohá ocenění včetně Zlatých glóbů. Vášnivý příběh o hudební dvojici vyšel v roce 2018.

Rokenrolová hvězda objeví neznámou hudebnici Ally. Tak začne jejich milostný vztah, který ale prochází náročnými zkouškami. Jack přiměje Ally, aby začala vystupovat před lidmi. Po její raketovém startu se stává slavnou a zastíní tím Jackovu kariéru. Ten to nese obtížně a začne se potýkat se svými vnitřními démony. 

Film má navíc i starší verze, třeba z roku 1954 s Judy Garland nebo z roku 1976 s Barbrou Streisand. Můžeš porovnat, která se podle tebe povedla nejvíc.

4. Moulin Rouge 

Muzikál z roku 2001 tě přenese do 90. let 19. století v Paříži. Film režíroval Baz Luhrmann, který má na kontě Velkého Gatsbyho s Leonardem DiCapriem. Hlavní roli si v Moulin Rouge zahrála Nicol Kidman jako krásná kurtizána Satine. Druhého z milostné dvojice si zahrál Ewan McGregor, který v muzikálu ztvárnil básníka Christiana.

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

Christian vzpomíná na to, jak se stal členem divadelní společnosti, která právě připravuje novou hru. K tomu, aby mohli v Moulin Rouge divadelní hru uvádět, musí přesvědčit majitele podniku. Na toho však platí jen krásná kurtizána Satine, která ale vyzná lásku Christianovi a do cesty se jim přimotá žárlivý vévoda.

3. Chyťte zloděje

Romantické drama režiséra Alfreda Hitchcocka je z roku 1955 a bylo natočeno podle knižní předlohy Davida Dodge. Hlavní role ztvárnili Cary Grant a Grace Kelly.

Napínavý příběh se odehrává na francouzské Riviéře, kde se objeví řada krádeží šperků. John Robie se jako bývalý zloděj stává hlavním podezřelým. Pachatel totiž kopíruje přesný styl jeho loupeží. Chce očistit své jméno, a tak se rozhodne zloděje chytit. Při hledání se seznámí s Američankami Stevensovými, Jessie a její dcerou Frances.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse