Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2024 v 8:35
Čas čtení 1:55
Anna-Marie Hanzlíková

Tohle jsou nejlepší letní hity všech dob. Táhne hlavně oldies klasika

Tohle jsou nejlepší letní hity všech dob. Táhne hlavně oldies klasika
Zdroj: Pexels/Armin Rimoldi/volně k užití
HUDBA HUDBA LÉTO 2022
Uložit Uložené

Co se ti vybaví, když se řekne letní hit? Despacito, nebo snad Schelingerovo Léto s tebou?

Ať tak, nebo tak, titul letního hitu se řeší už léta. Směrodatným může být žebříček hudebního serveru Billboard, který vyhodnocuje deset nejlepších letních tracků už od roku 1958. Pro zajímavost, loni podle něj kraloval hit Last Night od Morhana Wallena a píseň Flowers od Miley Cyrus skončila až pátá, Cruel Summer od Taylor Swift šestá.

Doporučeno
Tipy na kempy: Tohle je žebříček top míst v celém Česku Tipy na kempy: Tohle je žebříček top míst v celém Česku 15. května 2024 v 15:53

Co je ale nejlepší letní hit všech dob? Takovou otázku si položili na serveru Ranker, kde nechali hlasovat uživatele*uživatelky. Výsledek? Táhnou oldies klasiky, zatímco popové hity složené po přelomu milénia pohořely. Přinášíme ti nejlepších sedm pecek a na konec článku jsme zařadili i některé novější hity s jejich pořadím.

7. Wild Thing – The Troggs (1966)

Píseň Wild Thing napsal Američan Chip Taylor, popularitu jí zajistila až verze od britských The Troggs.

6. When Doves Cry – Prince (1984)

Osmdesátkový hit jak z encyklopedie. Barvy, glitry a taneční rytmus. Podle autora Princova životopisu má tenhle hit pojednávat o hudebníkově vztahu se zpěvačkou Susan Moonsie ze skupiny Vanity 6.

5. Shout – Tears for Fears (1985)

Když vyhledáš tuhle písničku jako heslo na Wikipedii, vyjede ti, že jde o nejrozpoznatelnější kousek z půlky osmdesátých let. Ne nadarmo, i tenhle letní hit zní hned po pár prvních taktech jako typické osmdesátky.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse