Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2024 v 11:05
Čas čtení 1:55
Veronika Ábelová

Filmové hvězdy volají po návratu Kevina Spaceyho. „Je to génius,“ tvrdí Sharon Stone

Filmové hvězdy volají po návratu Kevina Spaceyho. „Je to génius,“ tvrdí Sharon Stone
Zdroj: Getty Images/Frazer Harrison/BAFTA LA / volně k užití
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ OSOBNOSTI KEVIN SPACEY
Uložit Uložené

Hvězda úspěšného seriálu Dům z karet, herec Kevin Spacey, se v Hollywoodu neukázal od roku 2017, kdy byl několika muži obviněn ze sexuálního zneužívání. Známé filmové osobnosti teď volají po jeho návratu.

Kevin Spacey získal za své herecké výkony dokonce dva Oscary, a to za nejlepší mužskou vedlejší roli ve filmu Obvyklí podezřelí a za nejlepší mužský výkon v hlavní roli ve filmu Americká krása.

Doporučeno
Mrazivý příběh českých sériových vrahů míří na Netflix Mrazivý příběh českých sériových vrahů míří na Netflix 16. května 2024 v 17:21

Nedávno byl ve Velké Británii odvysílán nový dvoudílný dokument Spacey Unmasked, který obsahuje výpovědi deseti můžu, které měl známý herec sexuálně obtěžovat. V dokumentu se objevilo i svědectví o tom, že měl Spacey na natáčení Domu z karet osahávat jiného herce. Od roku 2017 se herec ve filmové branži až na několik výjimek neobjevil.

Filmové hvězdy ale nyní volají po jeho návratu. Mezi ně patří Sharon Stone, Liam Neeson, Stephen Fry a F. Murray Abraham, který byl také obviněn ze sexuálního obtěžování při natáčení seriálu Mythic Quest z dílny Apple TV+. A kvůli tomuto obvinění byl také ze seriálu propuštěn.

„Nemůžu se dočkat, až uvidím Kevina zase zpátky v práci. Je to génius. Je tak zábavný a elegantní, velkorysý a ví o našem řemesle víc, než většina z nás kdy bude vědět,“ řekla magazínu The Telegraph Sharon Stone. Dodala, že je jasné, že ambiciózní herci ho prostě chtějí mít kolem sebe. „Je hrozné, že ho obviňují z toho, že se nedokázali vyrovnat sami se sebou, že ho využili a vyjednávali sami se sebou, protože nedosáhli svých tajných plánů,“ vyjádřila se Stone.

Herečka ale není jediná, kdo Spaceyho ve filmovém a divadelním světě postrádá. Jedním z nich je i Liam Neeson, který byl z obvinění proti Spaceymu velmi zarmoucen. „Kevin je dobrý muž, který má charakter. Je citlivý, výřečný a s úžasným smyslem pro humor,“ řekl Neeson. „Je také jedním z našich nejlepších umělců v divadle i před kamerou. Upřímně, naše odvětví ho velmi potřebuje a postrádá,“ dodal.

Doporučeno
Kevin Spacey stanul před londýnským soudem. Je obviněn z několika sexuálních napadení Kevin Spacey stanul před londýnským soudem. Je obviněn z několika sexuálních napadení 28. června 2023 v 20:34

„Jednoznačně za něj ručím,“ řekl Abraham. „Kdo jsou tito supi, kteří utočí na člověka, který na rozdíl od mnoha jiných přijal veřejně odpovědnost za své určité chování?“ pokračoval. „Je to znamenitý muž, stojím při něm, a kdo je bez viny, ať první hodí kamenem,“ podpořil svého kolegu Abraham.

Stephen Fry se zase vyjádřil k novému dokumentu. „Svázat Spaceyho s lidmi, jako je Harvey Weinstein...,“ pozastavil se Fry. „Pokračovat v jeho obtěžování, pronásledování a celý dokument věnovat obviněním, která prostě nedávají smysl. Jak to lze považovat za přiměřené a oprávněné?“ řekl Fry.

Doporučeno
Lidé zvolili nejhorší postavy ze seriálu Simpsonovi. Tipneš si, kterou nenávidí nejvíc? Lidé zvolili nejhorší postavy ze seriálu Simpsonovi. Tipneš si, kterou nenávidí nejvíc? 13. května 2024 v 12:50

K novému dokumentu se vyjádřil v rozhovoru s novinářem Danem Woottonem i sám Spacey. „Nikdo z Hollywoodu mi nenabídl cestu zpět. Neexistuje žádný učební materiál. (...) Zdá se, že někteří jsou spokojení s tím, že mě navždy zrušili. Je to doživotí,“ posteskl si herec.

Obvinění proti Spaceymu se poprvé objevila v roce 2017 v důsledku hnutí #MeToo, kdy bylo proti oscarovému herci zahájeno několik právních řízení. V roce 2022 porota v New Yorku dospěla k závěru, že neobtěžoval herce Anthonyho Rappa, který ho obvinil ze sexuálního napadení v 80. letech. Následující rok britský soud shledal Spaceyho nevinným z dalších devíti obvinění, přičemž další žaloby byly staženy. Herec všechna svá obvinění popřel.

Domů
Sdílet
Diskuse