Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2024 v 16:35
Čas čtení 1:10
Ella Petrová

Lidé nevěří, že takhle získal Netflix své jméno. Jak se služba měla jmenovat původně?

Lidé nevěří, že takhle získal Netflix své jméno. Jak se služba měla jmenovat původně?
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložit Uložené

Mnohé nejspíš zaskočí, že streamovací platforma se původně měla jmenovat jako krmivo pro zvířata.

Bývalý generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Marc Randolph prozradil, že než byla platforma oficiálně spuštěna, fungovala pod názvem Kibble, což v překladu znamená granule. Proč? A jak se nakonec přišlo na Netflix?

Doporučeno
Pelíšky, Electra nebo třeba Vlastníci. Vybrali jsme 10 nejlepších českých filmů na Maxu Pelíšky, Electra nebo třeba Vlastníci. Vybrali jsme 10 nejlepších českých filmů na Maxu 24. května 2024 v 14:31

Randolph je zpětně rád, stejně jako ostatní zaměstnanci a pravděpodobně i celý svět, že se vyhnuli použití jména, které se používá, když se hovoří o psím žrádle. Sám o tom zavtipkoval, když v příspěvku na LinkedInu napsal: „Kibble’n’chill nezní úplně dobře, co?“

Jak vlastně přišel s tímto bizarním názvem? „Nejdřív jsem měl strach, že vybuduji službu, která bude vypadat dobře, ale nikdo ji nebude chtít používat. Tak jsem zvolil Kibble, abych nám připomněl staré reklamní pořekadlo: Nezáleží na tom, jak dobrá je vaše reklamní kampaň na krmivo pro psy, když ho psi jíst nebudou,“ řekl Randolph a dodal, že není vůbec lehké vymyslet dobrý zvučný název.

Doporučeno
Zack Snyder o Rebel Moon: Kdy se dočkáme třetího dílu a se kterou herečkou by si rád zopakoval spolupráci? Zack Snyder o Rebel Moon: Kdy se dočkáme třetího dílu a se kterou herečkou by si rád zopakoval spolupráci? 23. dubna 2024 v 17:01

Ve výběru bylo mnoho jmen, Netflix byl jedním z nich, ale nikomu se moc nezamlouval. Nakonec se však ujal. „Název Netflix nám dal pocit flexibility, což je vlastnost, kterou musí mít každý start-up,“ uvedl. Randolph dokonce sdílel seznam všech jmen, mezi nimiž se objevila například Take One, FastForward, DirectPix, CinemaCenter, Webflix a další.
 


Co znamená Netflix? Tento název doslova popisuje proces toho, jak lidé procházejí nebo sledují „flicks“ (tak se slangově přezdívá filmu) na „netu“. Tohle spojení samozřejmě většinu lidí okamžitě zaskočilo. „Zrovna jsem si uvědomil, že Netflix se tak jmenuje kvůli FLICKS… na NETu… InterNET… NET… FLIX!“ napsal neznámý uživatel na sociálních sítích. 

Domů
Sdílet
Diskuse