Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Rod draka je pouze začátek. Tady je přehled všech chystaných seriálů ze světa Hry o trůny

Nine Voyages

Status: ve vývoji

Tento spin-off už v minulosti prošel řadou změn, chvíli nesl i pracovní název Sea Snake od jména postavy, která má být v jeho centru. Řeč je pochopitelně o Corlysi Velaryonovi, přezdívaném Mořský had, jehož námořní výpravy se staly předmětem legend. Když se s ním však televizní diváci setkali poprvé v Rodu draka, postava s tváří Stevea Toussainta už měla to nejzajímavější za sebou a nyní je spíše moudrým, ale taky občas přespříliš hrdým vladařem.

Doporučeno
Nejlepší filmy Toma Hollanda, které jsi ještě neviděl*a. V jednom hraje feťáka, v dalším si ho vyhlédne nymfomanka Nejlepší filmy Toma Hollanda, které jsi ještě neviděl*a. V jednom hraje feťáka, v dalším si ho vyhlédne nymfomanka 1. června 2024 v 8:00

Seriál pak měl původně vzniknout v tandemu s jiným projektem (o něm za chvíli), tvůrci včetně Martina ale nechtěli, aby měly hned dva projekty ze světa Hry o trůny číslovku v názvu, a tak se z Nine Voyages stal Sea Snake, jenom aby se po zrušení toho druhého projektu nyní vrátili k původním Nine Voyages. Další velkou změnou je však formát, místo hraného seriálu nás totiž čeká animovaná série.

Corlys Velaryon aka Mořský had.
Corlys Velaryon aka Mořský had. Zdroj: HBO

Vzhledem k tomu, že se seriál bude odehrávat během Corlysova mládí, herec z Rodu draka nejspíš nebude zapojen. Sám Toussaint nicméně před časem prohlásil, že by se rád na projektu podílel v jakékoli míře. Mimochodem, kromě tohoto animovaného projektu údajně HBO neoficiálně pracuje na dvou dalších animácích. O jednom za malý moment.

Snow

Status: odloženo na neurčito

Nyní se dostáváme do sféry neurčita a především velkého neznáma, poněvadž následující projekty jsou buď v tzv. „limbu“, přímo kreativním pekle, nebo rovnou již dávno zrušené. A tak trochu jsme čekali, že přesně tady skončí i před pár lety ambiciózně oznámený Snow, který pocházel přímo z hlavy představitele titulního Jona Snowa, herce Kita Harringtona.

Doporučeno
Aurora: Často přemýšlím o smrti. Recyklací plastů svět nezachráníme, velké naděje vkládám do mladé generace (Rozhovor) Aurora: Často přemýšlím o smrti. Recyklací plastů svět nezachráníme, velké naděje vkládám do mladé generace (Rozhovor) 2. června 2024 v 9:30

Tento v podstatě sequel k původní Hře o trůny měl následovat Jona, který je vyslán do exilu na daleký sever. Co přesně tam měl dělat či jak by spin-off vlastně fungoval bez účasti dalších přeživších hvězd předchozího seriálu, ale od začátku nebylo vůbec jasné. Jon ale patřil k natolik oblíbeným postavám, že je snadné pochopit, proč se spisovatel Martin nebál tohle pokračování oznámit.

Jon Snow.
Jon Snow. Zdroj: HBO

Bohužel jsme se v dubnu letošního roku dozvěděli, že Snow se nakonec odkládá na neurčito, zatímco se šéfové stanice HBO hodlají zaměřit na jiné projekty z Martinova světa. Škoda? Nejspíš ano. Vyhnuli jsme se ale dalšímu možnému zklamání z toho, jak vlastně noví tvůrci naloží s odkazem Martinových knih? Nejspíš taky ano.

Ten Thousand Ships

Status: odloženo na neurčito

A teď už ke dříve zmíněnému projektu, rovněž začínajícímu číslovkou, který však potkal stejný osud jako výše Snowa. Spin-off Ten Thousand Ships neboli Deset tisíc lodí měl vyprávět o dobrodružstvích princezny Nymerie (podle níž Arya Stark pojmenovala svého zlovlka) nějakých tisíc let před událostmi Hry o trůny

Doporučeno
Šéf Oktagonu: Nic většího nezažijeme dalších 10 let, ale je šance, že bude i zápas Végh vs. Vémola 3. Chceme na Netflix Šéf Oktagonu: Nic většího nezažijeme dalších 10 let, ale je šance, že bude i zápas Végh vs. Vémola 3. Chceme na Netflix 3. června 2024 v 11:00

Tato pradávná předkyně rodu Martellů, která mimo jiné založila království Dorne, patří podobně jako například Aegon Targaryen k legendárním postavám světa Západozemí, takže nebylo divu, že ji chtělo HBO zprvu vytěžit. Jenže. V roce 2022 jsme se sice dozvěděli, že scenáristka Amanda Segel dělá na nástřelu scénáře, o dva roky později však najatý showrunner Brian Helgeland prozradil Inverse, že byl projekt zrušen.

Lodě ve světě Hry o trůny.
Lodě ve světě Hry o trůny. Zdroj: HBO

„Vypadalo to skvěle, ale myslím, že se jim nakonec zdálo, že období mého seriálu je příliš vzdálené od pilířů originálu,“ řekl v rozhovoru. „Proto to zatím nevzali, ale nic není nikdy mrtvé.“ Naděje tak zjevně umírá poslední. Mimochodem, název odkazuje na rozkaz princezny Nymerie vojákům, aby na březích Dorne spálili veškeré své lodě tak, aby možnost návratu do Essosu nepřipadala vůbec v potaz.

The Golden Empire

Status: neznámý

Vzpomínáš si, jak jsme zmiňovali, že HBO pracuje i na dalších animovaných projektech mimo Nine Voyages? Tak The Golden Empire by údajně měl být jedním z nich. Jak ale nejspíš správně tušíš, příliš mnoho informací okolo něj není.  

Doporučeno
PŘEHLED: Western, jedna instantní klasika i nostalgie po Hře o trůny. Červen v kinech bude ale hlavně hororový PŘEHLED: Western, jedna instantní klasika i nostalgie po Hře o trůny. Červen v kinech bude ale hlavně hororový 5. června 2024 v 19:30

„O většině toho, co se děje, nesmím mluvit, jen chci říct, že se věci vyvíjejí velmi rychle a že se mi líbí některé koncepty, které dostávám,“ napsal Martin v příspěvku na blogu v roce 2022. „Před několika měsíci unikla zpráva, že jeden z animovaných seriálů se bude odehrávat v Yi Ti (region v Essosu, pozn. redakce). To je pravda. Náš pracovní název je The Golden Empire, máme na něm také skvělého mladého scenáristu a myslím, že výtvarná stránka a animace budou prostě nádherné. Kdybych mohl, řekl bych vám víc. O ostatních animovaných seriálech ale asi nemůžu říct ani slovo. Zatím.“

Obyvatelé Yi Ti cestovali do Západozemí za různými účely.
Obyvatelé Yi Ti cestovali do Západozemí za různými účely. Zdroj: HBO

Později Martin uvedl, že pouze dva z původně čtyř plánovaných animovaných spin-offů jsou stále ve vývoji. Není však jasné, jestli mezi ně patří i The Golden Empire.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse