Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2024 v 19:30
Čas čtení 3:08
Marie Valentová

PŘEHLED: Western, jedna instantní klasika i nostalgie po Hře o trůny. Červen v kinech bude ale hlavně hororový

PŘEHLED: Western, jedna instantní klasika i nostalgie po Hře o trůny. Červen v kinech bude ale hlavně hororový
Zdroj: Warnes Bros./Cinemart/New Line Cinema/propagační materiál
FILMY A SERIÁLY FILM TOM HARDY
Uložit Uložené

Kina v červnu budou ve znamení dvou horkých hororů, westernu i rebelské jízdy Amerikou s gangem motorkářů. Dočkáme se ale i kvalitních soubojů s meči.

I v červnu je v kinech z čeho vybírat. Projdi si naše top picks, zkoukni pár trailerů a udělej si jasno v tom, na co tě to táhne nejvíce. Naši favoriti startují v kinech už zítra.

Strážci – 6. června

Mladá umělkyně Mina se občas ráda vydá do přírody. Jenomže tentokrát narazí na les, kde jí přestane fungovat auto, není tu signál, a dokonce ani není zaznamenaný na žádné mapě. Mezi stromy se naprosto ztratí, ale když najde obydlí, uleví se jí jen na chvíli. Jde totiž o zvláštní místo, které každou noc navštěvují tajemné bytosti.

Těšit se můžeš na přesvědčivě vyděšenou Dakotu Fanning a fresh mladý cast s Georginou Campbell a Oliverem Fineganem. Trailer ani synopse zatím neříkají o ději moc, ale příběh vychází z knihy, takže by měl být slibný. Pod režií je podepsaná debutující Ishana Shyamalan, dcera slavného mistra hororu M. Nighta Shyamalana, který se postaral o produkci.

Doporučeno
Nejlepší filmy Toma Hollanda, které jsi ještě neviděl*a. V jednom hraje feťáka, v dalším si ho vyhlédne nymfomanka Nejlepší filmy Toma Hollanda, které jsi ještě neviděl*a. V jednom hraje feťáka, v dalším si ho vyhlédne nymfomanka 1. června 2024 v 8:00

Putinovo hřiště – 6. června

Pokud patříš k těm divákům, kteří si do kina chodí i pro deep dive k událostem, jež hýbou světem, tenhle snímek tě nadchne. Česko-polský dokument Putinovo hřiště sleduje pátrání dvou investigativců z Varšavy, kteří se vydávají do Česka zkoumat zákulisí kauzy Vrbětice.

Mapují setkávání proruských agentů ve středovýchodní Evropě a zodpovídají otázky, které dnes pálí mnohé z nás. Co spojuje odpůrce očkování a nenávist vůči Ukrajincům? Jak fungují ruští agenti v zemích Evropské unie? A jak plánuje Putin získat větší vliv v Evropě, a to nejen té východní? Pokud tě zajímají odpovědi, zajdi do kina. 

Mizerové: Na život a na smrt – 6. června

Kultovní Mizerové učinili comeback z přelomu tisíciletí už v roce 2020 a ten fungoval dobře. Teď by si to Will Smith a Martin Lawrence rádi zopakovali. Pod taktovkou stejného scenáristického a režijního týmu jako u zmíněného čtyři roky starého filmu tě čekají dvě hodinky čiré srandy a akce, výbuchů, létajících aut i zbraní a hláškujících detektivů.

Ti tentokrát hájí pošpiněnou čest svého šéfa, který je nařčen ze spolupráce s drogovými kartely. Akční sekvence vypadají slibně – v jedné minutě a 33 sekundách jsme viděli jeden z nejpřesvědčivějších průstřelů lidského těla ve filmu vůbec. 

Doporučeno
Šéf Oktagonu: Nic většího nezažijeme dalších 10 let, ale je šance, že bude i zápas Végh vs. Vémola 3. Chceme na Netflix Šéf Oktagonu: Nic většího nezažijeme dalších 10 let, ale je šance, že bude i zápas Végh vs. Vémola 3. Chceme na Netflix 3. června 2024 v 11:00

Ve jménu cti – 13. června

Milovníci kostýmů, dramat, kvalitně budovaného napětí, silných hrdinů a hrdinek (!) a precizní scenáristiky, zbystřete. Francouzský snímek Ve jménu cti loni uchvátil Karlovy Vary a v diváckém hlasování si pro sebe ukousl nejvyšší příčku. Teď, když konečně míří do české oficiální distribuce, ti doporučujeme být u toho. 


Film tě vezme do Paříže v roce 1887, kde se jeden lehkovážný mladík zaplete s manželkou váženého plukovníka a ten ho, jakmile vše zjistí, vyzve na souboj. Jenomže mladík má čirou náhodou strýce, který je šermířským mistrem. Stejného šermířského mistra pak dlouho vyzývá na souboj jeden nafoukaný majitel novin. Šermíř s ním bojovat nechce, ale účty by si s ním ráda vyřídila jistá Marie-Rose Astié de Valsayre, feministka, kterou novinář neustále uráží. A napadne ji vyřídit tenhle starý spor taky soubojem… převlečená za muže. 


Perfektně vypointované drama Vincenta Pereze ti ukáže tak vypjaté souboje, že si možná vzpomeneš na Hru o trůny, kdyby se Hra o trůny odehrávala IRL. Bitky na koních nebo s pistolemi tu mají větší grády než leckterý duel se světelnými meči. A taky: TAKHLE vypadá nenucený feminismus na plátně, prosím. 

Motorkáři – 20. června

Hereckými esy nabušený výlet do USA 60. let ti nabídne příběh o gangu motorkářů, kteří na denním pořádku porušují zákon, rebelují proti systému a nebojí se ani policie. Šéfuje jim Johnny s drsnou tváří Toma Hardyho a mezi jeho ostrými hochy najdeš i skoro nepoznatelného Normana Reeduse a především Austina Butlera.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime 31. května 2024 v 15:30

Ten se zakouká do tvrdé holky jménem Kathy (Jodie Comer). Jenomže pak bude čelit dilematu, jestli zůstat nevázaným frajerem s větrem ve vlasech, nebo kvůli lásce svou životní cestu nepřehodnotit. A uvidíš i fresh talent Mikea Faista, což je ten hodnější tenista v matchi o Zendayu z Rivalů

Doporučeno
V hlavní roli toxicita, stereotyp, nuda a sexualizace Zendayi. Feministická kritika filmu Rivalové V hlavní roli toxicita, stereotyp, nuda a sexualizace Zendayi. Feministická kritika filmu Rivalové 15. května 2024 v 11:00

Tiché místo: První den – 27. června

Zavedená hororová série má třetí díl, který je zároveň prequelem prvních dvou filmů a opouští „otcovskou“ náruč Johna Krasinského. Uvidíme, jak mimozemská invaze, s níž bojovala Emily Blunt, na Zemi vypukla. Všechno prožiješ s hrdinkou Sam (oscarová Lupita Nyong'o), která se snaží uniknout ze zamořeného New Yorku s kočkou v náručí a se svým novým spojencem Ericem (Joseph Quinn).  

Horizont: Americká sága – 27. června

Na konci června do kin dorazí očekávaná westernová sága Kevina Costnera, respektive první z plánovaných čtyř dílů, kterou už vidělo publikum v Cannes. Horizont: Americká sága sleduje osudy několika rodin, jež se účastní dobývání Západu v Americe rozervané občanskou válkou. Bude se hodně střílet, intrikovat a jezdit na koni na pozadí epických prérijních výjevů. Cast spoléhá spíš na umělce zaběhnuté už roky, ne-li desetiletí, samotného Costnera nevyjímaje. Kromě toho uvidíš Siennu Miller, Giovanniho Ribisiho, Jenu Malone nebo Sama Worthingtona.

Doporučeno
Velké poprsí a šaty na ramínka už nejsou protimluv. Odhodila jsem podprsenku a vyzkoušela pásky na prsa, jaké jsou ty nej? Velké poprsí a šaty na ramínka už nejsou protimluv. Odhodila jsem podprsenku a vyzkoušela pásky na prsa, jaké jsou ty nej? 4. června 2024 v 8:30
Zpět
Sdílet
Diskuse