Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Rod draka je pouze začátek. Tady je přehled všech chystaných seriálů ze světa Hry o trůny

Bloodmoon

Status: zrušeno

Nyní musí přijít řeč také na projekt, který měl původně nejblíž k vydání, dokonce ještě před premiérou Rodu draka, ale nakonec byl nečekaně zrušen. A to přesto, že tvůrci měli již natočenou pilotní epizodu. Důvod? Stanice HBO se obávala, že půjde o příliš velký risk.

Doporučeno
Zemřel nejbrutálnější kanadský sériový vrah. Zavraždil 49 žen: nejdříve s nimi měl sex, pak je zabil a nakrmil jimi prasata Zemřel nejbrutálnější kanadský sériový vrah. Zavraždil 49 žen: nejdříve s nimi měl sex, pak je zabil a nakrmil jimi prasata 6. června 2024 v 9:30

Bloodmoon se měl zaměřit na období tisíce let před Hrou o trůny. Synopse doslova lákala na časy zlaté éry hrdinů, které skončí katastrofou a nejtemnější hodinou pro Západozemí. V seriálu jsme se pak měli taky dozvědět nějaká pradávná tajemství i to, odkud se vzali Bílí chodci.

Bloodmoon.
Bloodmoon. Zdroj: HBO / Instagram / Flora Moody

Hlavní role v něm pak měli ztvárnit Naomi Watts, Naomi Ackie, Denise Gough nebo třeba Miranda Richardson. Po zrušení programový šéf HBO Casey Bloys uvedl, že s Bloodmoon nebylo nic vyloženě špatného, minimálně po stránce kvality, ale že projekt zkrátka vyžadoval příliš kreativity, a tím pádem představoval větší risk, do něhož se HBO nechtělo pouštět. A tak se raději soustředili na Rod draka. A nás to trochu mrzí dodnes, byť je Rod draka samozřejmě skvělý.

Flea Bottom

Status: nepotvrzeno/zrušeno

Flea Bottom neboli Bleší zadek byla část Králova přístaviště, kde se odjakživa pohybovaly ty nejnebezpečnější existence. Temné uličky, poničené budovy, slumy a mezi tím kriminální živly na každém rohu. Zkrátka veselé místo, o kterém měl vyprávět právě stejnojmenný seriál, o němž se začalo nenápadně mluvit krátce po skončení Hry o trůny.

Doporučeno
Druhá série Last of Us bude kratší než první. Režiséři promluvili o třetí a čtvrté řadě Druhá série Last of Us bude kratší než první. Režiséři promluvili o třetí a čtvrté řadě 6. června 2024 v 12:46

No a tím to taky rychle skončilo. Projekt se totiž ode dna nikdy neodpíchl, HBO dokonce ani nikdy nepotvrdilo, že se na takovém seriálu pracovalo. Zkrátka nápad, který ale nikam nevedl. Tak třeba se k němu v budoucnu ještě někdy někdo vrátí.

Robert's Rebellion

Status: neznámý

No a na závěr seriál, který by ve skutečnosti nemusel mít ke vzniku někdy v dohledné budoucnosti daleko. Rod draka totiž rozhodně nepotrvá tak dlouho jako Hra o trůny, jelikož vypráví o určitém časovém úseku. No a čím lepším na tento seriál navázat než konfliktem, jenž ukončil vládu Targaryenů a započal éru Roberta Baratheona na trůnu?

Mladý Eddard Stark v podání Roberta Aramaya.
Mladý Eddard Stark v podání Roberta Aramaya. Zdroj: HBO

Seriál by mohl nabídnout hrdiny jako mladého Neda Starka, Roberta Baratheona nebo Jona Arryna, kteří se pustili do křížku s Aerysem „Šíleným králem“ Targaryenem, jehož vládu nakonec neslavně ukončil Jaime Lannister. Doslova bychom tak viděli věci, o kterých se ve Hře o trůny jen mluvilo, zároveň by se ale tvůrci mohli zaměřit na některé méně známé aspekty, jako například na útěk Daenerys a jejího bratra přes Úzké moře. Ačkoliv je tedy v současnosti status seriálu neznámý, kdybychom si měli vsadit, jaký další spin-off časem dorazí, asi bychom dali na tento.

No a co ty, který z výše zmíněných projektů by nejvíc bavil tebe? Dej nám vědět do komentářů.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse