Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Velký test majonéz ze supermarketu: Gigant zklamal. Víme, která je nejlepší a jak dopadly veganské náhražky

Boneco Majolka 

majonéza
Zdroj: Vojtěch Vanda / REFRESHER
Výrobce: BONECO, a. s., Praha, Česká republika
Obchod: Kaufland
Objem: 100 ml (90 g)
Cena: 10,90 Kč
Doporučeno
Top headlineři, neokoukané talenty a nezapomenutelná atmosféra. Rock for People je nejlepší festival v Česku (Reportáž) Top headlineři, neokoukané talenty a nezapomenutelná atmosféra. Rock for People je nejlepší festival v Česku (Reportáž) 16. června 2024 v 14:50

Častějšími baleními jsou ale sáčky tzv. na jedno použití jako u balení Majolky od Boneca. Ryze český produkt pražské firmy nám hodně připomínal Poličanku, nicméně ikonický majonézový „šmak“ scházel. Jemná kyselka byla snad jen ve vůni, kterou jsme ale museli hledat pomalu s nosem v balení. 

Boneco má v obsahu vcelku dost přidaných látek, ale také čtyři hmotnostní procenta žloutků. Tuk uveden nebyl. Chuť nenadchne, ale ani nutně nezklame.

Hodnocení: 5/10


Kania Majonéza premium

majonéza
Zdroj: Vojtěch Vanda / REFRESHER
Výrobce: neuveden 
Obchod: Lidl
Objem: 100 ml
Cena: 10,90 Kč

V Lidlu jsme našli jedinou majonézu – sáčkovou, privátní značky Kania –, která však měla zajímavé složení. Obsahovala hned 76 procent řepkového oleje a celých 10 procent žloutku z vajec nosnic ve volném výběhu.

Jak z chuťového, tak z finančního hlediska se jednalo o překvapení. Příjemnou kyselkavou chuť i vůni v balení najdeš, a pokud nelpíš na extra pevné konzistenci a nejsi vegetarián nebo vegetariánka (nikde není certifikát), může to být super alternativa pro studenta i fajnšmekra.

Hodnocení: 8/10


albert majonéza

majonéza
Zdroj: Vojtěch Vanda / REFRESHER
Výrobce: ZÁRUBA FOOD, a. s., České Budějovice, Česká republika
Obchod: Albert
Objem: 100 ml
Cena: 12,90 Kč

Vysoké procento žloutků (7,8 procenta) si drží i majonéza z Albertu. Jejím výrobcem je firma ZÁRUBA FOOD, která má svou vlajkovou loď níže. Tudíž znovu dojde k souboji!

Než se tak stane, otestujme tuhle. Balení obsahuje 70 procent řepkového oleje a obsahuje prakticky to samé co konkurence, vyjma označení pro vegetariány nebo výhradně český výrobek. Na druhou stranu chuť byla opravdu zajímavá – jako by nesla tajemnou sladkou příměs. 

Hodnocení: 7,5/10


Česká chuť Majonéza

majonéza
Zdroj: Vojtěch Vanda / REFRESHER
Výrobce: ZÁRUBA FOOD, a. s., České Budějovice, Česká republika
Obchod: Albert 
Objem: 250 ml
Cena: 35,90 Kč

Když si koupíš Českou chuť s tím, že chceš v Albertu něco jiného než obyčejnou Albert majonézu, věz, že kupuješ jednu a tu samou věc. Jak složením, tak chutí. Až na to, že zde se údajně jedná o ryze český výrobek. A dost špatně se otevírá.

Hodnocení: 7/10


Tesco Majonéza

majonéza
Zdroj: Vojtěch Vanda / REFRESHER
Výrobce: neuveden
Obchod: Tesco
Objem: 95 g
Cena: 11,90 Kč

Tesco majonéza nás, vlastně jako v každém testu, vrací do starých kolejí. Obsah tuku 79 procent, žloutků pět procent. Chuť? Kyselejší než konkurence. Konzistence? Vodnatější. Ale mnohem menší hrůza, než jsme čekali. 

Hodnocení: 5/10


Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse