2. Roti canai
Tradiční placka z mouky, vody a přepuštěného másla ghí je spojená s Malajsií a okolními zeměmi. Recept údajně do Malajsie přinesli indičtí dělníci, kteří se tam stěhovali. Pokrm má jedinečnou texturu, které se docílí skládáním těsta. Nejčastěji se placka podává jako příloha ke kari.
![placka, jídlo, kari](https://refstatic.sk/article/dc9f0f55ed2fdc0d057d.jpg?is=1200x2000&s=75bfa1e1ae9ed34d43e8b5406cbe4a57bb1e3a9f4a9c6f45162ef3025347e47d)
1. Picanha
Nejlepším jídlem světa se stal brazilský steak picanha. Tento kus hovězího masa je velmi oblíbený, často se griluje a vyžaduje důkladnou přípravu. Tento kus masa se nejčastěji používá na špízy. Maso se nejprve griluje a potom se po vláknech nakrájí. Picanha musí být dokonale propečená, protože obsahuje málo tuku. Kvůli špatnému propečení by maso mohlo být při podávání moc tvrdé.
![maso](https://refstatic.sk/article/707305fb08353a683c0d.jpg?is=1200x2000&s=769c9928f579ca513a15543cfbc63dabd7fb1a484daadff7f4dffd9fd012b4cc)
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3