Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
20. června 2024 v 15:28
Čas čtení 0:52
Veronika Ábelová

Středa je malý pátek. Podle gen Z začíná víkend už uprostřed týdne, ukázal průzkum

Středa je malý pátek. Podle gen Z začíná víkend už uprostřed týdne, ukázal průzkum
Zdroj: Pexels/ Matilda Wormwood/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI PRÁCE VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Zatímco předchozí generace byly zvyklé celý týden dřít pro víkendový odpočinek, gen Z a mileniálové to mají trochu jinak.

Podle nich totiž víkend začíná už ve středu. Skoro třetina Britů a Britek mladších 40 let považuje středu za začátek víkendu, protože ve čtvrtek a pátek mají home office. Průzkum také odhalil, který den je pro ně ideální na to jít do hospody nebo pořádat večírky.

Doporučeno
Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá 18. června 2024 v 15:00

Dvě třetiny účastníků a účastnic průzkumu potom uvedly, že v pondělí a úterý se snaží cvičit, jíst zdravě a chodit brzy spát. Důvodem je to, že ušetří peníze.

Polovina týdne je bodem zlomu, kdy u nich začíná odpočinek. Téměř čtvrtina Britů a Britek si myslí, že chodit ven jenom v sobotu a neděli je zastaralé. Z průzkumu pak vyplývá, že pro 22 procent lidí je nejlepším dnem pro rande právě středa. A ta vede i u většiny těch, kteří považují středu za nejlepší čas například pro hledání levných lístků do kina. Okolo 78 procent se poté, co padne středa, těší na nadcházející víkend. 

randezlé rande
Zdroj: Unsplash/Wiktor Karkocha/na voľné použitie

Průzkum, kterého se zúčastnilo okolo dvou tisíc lidí ve věku 18 až 40 let, provedla platforma pro rozvoz jídla Just Eat. Ta také zjistila, že v polovině týdne přestávají být oblíbené obědové balíčky a většina lidí si kupuje jídlo spontánně. Britové a Britky také v polovině týdne nakupují na víkend a doplňují věci do domácnosti. Platforma Just Eat také v polovině týdne nabízí zákazníkům a zákaznicím poloviční slevy na stovky oblíbených potravin.

Domů
Sdílet
Diskuse