Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
26. června 2024 v 12:01
Čas čtení 1:14
Ilona Hobzová

Žebříček nejoblíbenějších českých herců vol. 2. Komu unikla první desítka?

Žebříček nejoblíbenějších českých herců vol. 2. Komu unikla první desítka?
Zdroj: Česká televize
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Máme pro tebe seznam dalších oblíbených filmových jmen.

Jak jsme tě informovali minulý měsíc, nejvíce fanoušků a fanynek má na Česko-slovenské filmové databázi Ivan Trojan. Kteří další čeští herci to dotáhli do top 10, si přečti tady.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herečky lidé nejvíce milují. Jiřina Bohdalová je „až“ desátá ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herečky lidé nejvíce milují. Jiřina Bohdalová je „až“ desátá 24. května 2024 v 8:10

Kdo se do první desítky nedostal, ale je těsně v závěsu? To se dozvíš v našem nejnovějším žebříčku.

15. Josef Kemr

Děda Komárek z Na samotě u lesa, Bohouš Císař z Chalupářů nebo kníže z Čerty nejsou žerty. Právě s těmito filmy si spojíme oblíbeného herce s charismatickým hlasem Josefa Kemra. Na ČSFD ho jako svého oblíbence vede 859 lidí.

Josef Kemr, Na samotě u lesa
Zdroj: Filmové studio Barrandov

14. Jan Werich

Jan Werich byl filmový a divadelní herec, dramatik, scenárista, spisovatel a spolu s Jiřím Voskovcem a Jaroslavem Ježkem představitel meziválečné divadelní avantgardy a posléze i poválečné české divadelní kultury. Asi nejvíc ho budeš znát z pohádek Byl jednou jeden král nebo Císařův pekař a pekařův císař a coby autora knihy Fimfárum. Na databázi má 1136 fanoušků a fanynek.

Jan Werich
Zdroj: Československý státní film

13. Jiří Sovák

Bohouše Císaře z Chalupářů už jsme zmínili, populární seriál by ale byl poloviční bez druhé postavy, Jiřího Sováka. Oblíbený herec ztvárnil desítky nezapomenutelných rolí, vyzdvihneme třeba snímky Světáci, Marečku, podejte mi pero, Dařbuján a Pandrhola nebo Ať žijí duchové. Herec má 1391 fanoušků a fanynek.

Chalupáři, Jiří Sovák
Zdroj: Česká televize/Ivan Minář
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse