Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
ŽEBŘÍČEK: Lidé zvolili nejlepší šaty z House of the Dragon, souhlasíš s výběrem?

3. Černé šupinaté šaty Rhaenyry

Po potratu a oznámení o úmrtí otce se Rhaenyra setkává s radou Černých. Obléká na ni převážně černé šaty s šarlatovým lemováním a zlatým kováním. Zaujmou hlavně zlaté šupiny a červené véčko u krku, které značí jistotu při rozhodování, zda svým příbuzným vyhlásí válku.

Rhaenyra, House of the dragon
Zdroj: HBO

2. Alicent v zelené (5. díl 1. série)

Tyhle šaty jsou opravdu symbolické. Když Alicent dorazí na předsvatební hostinu, dává beze slova zelenými šaty najevo, že se sňatkem Rhaenyry a Laenora nesouhlasí a nepodporuje nárok Rhaenyry na trůn. Tato záměrná módní volba znamená začátek jejich trvalého rozkolu.

Alicent, house of the dragon
Zdroj: HBO

1. Šaty Rhaenyry pro dědičku trůnu (1. díl 1. série)

Viserys jmenuje Rhaenyru dědičkou Železného trůnu. Na korunovaci oblékne šarlatové hedvábné šaty se složitou květinovou výšivkou na manžetách a podél horní části živůtku. Přes ně si přehodí také velký zlatý plášť s černou výšivkou podél okraje, což značí, že na sebe bere odpovědnost za království. Nechybí ani korálková výšivka se zlatými draky.

Kompletní žebříček i s galerií rób si můžeš prohlédnout tady.

Rhaenyra, house of the dragon
Zdroj: HBO
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse