Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Mattoni.
9. července 2024 v 10:00
Čas čtení 2:17

Známé tváře, ale i mladé neokoukané talenty. Kdo vystoupil na letošním KVIFF?

Známé tváře, ale i mladé neokoukané talenty. Kdo vystoupil na letošním KVIFF?
Zdroj: Mattoni
KULTURA MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL V KARLOVÝCH VARECH
Uložit Uložené

Podívej se, co všechno se během filmového festivalu dělo v Mattoni Life Baru.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je významnou společenskou událostí, která každoročně přitáhne tisíce návštěvníků z Česka i celého světa. Pro mladé začínající umělce tak představuje šanci ukázat se publiku. Tuto šanci jim dala značka Mattoni, která v rámci 58. ročníku festivalu opět připravila na prostranství u karlovarského Vřídla bohatý program. Na pódiu v oblíbeném Mattoni Life Baru se každý večer střídaly koncerty známých kapel a zpěváků, kromě nich ale dostali možnost prezentovat svou tvorbu právě mladí a nadějní hudebníci.

„Značka Mattoni klade na podporu mladých talentů stále větší důraz. A právě významná a populární akce, jakou je Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, je skvělou příležitostí pro představení nastupující generace nadaných tvůrců. Proto jsme se letos rozhodli dát v Mattoni Life Baru prostor i jim,“ říká Ondřej Postránský, generální ředitel Mattoni 1873.

Pestrý program provázel celým festivalem

V sobotu 29. června proběhla v Mattoni Life Baru unikátní módní přehlídka. Svou tvorbu v ní ukázaly tři mladé talentované designérky a vítězky soutěže Mattoni Young Fashion Stars, jež se konala v rámci jednoho z hlavních večerů letošního Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Anežka Kabelková, Zuzana L'os Božiková a Klára Drevenáková představily své vybrané modely za doprovodu oblíbené moderátorky Zorky Hejdové a RockHarmonie – netradičního ansámblu České filharmonie.

Mattoni, KVIFF
Zdroj: Mattoni 1873

V pátek 5. července se pak na pódiu představili mladí hudebníci. Jako předskokan Davida Kollera dostala v Mattoni Life Baru šanci zazářit skupina Brixtn – vítězná kapela soutěže Mattoni Music Talent, kterou v průběhu května vyhlásila značka Mattoni ve spolupráci s Davidem Kollerem a časopisem Headliner.

Návštěvníci Mattoni Life Baru ale samozřejmě nepřišli ani o koncerty slavných interpretů. Mohli si poslechnout například PSH s hosty, Davida Kollera, Richarda Krajča, Dana Bártu & Illustratosphere, Xindla X a mnoho dalších. Vstup na všechny koncerty byl zdarma. V průběhu dne se o hudební zábavu postaral Mattoni Live jukebox, kde si návštěvníci mohli zvolit hudbu podle svého gusta.

Mattoni, KVIFF
Zdroj: Mattoni 1873

V průběhu sobotního koncertu RockHarmonie Mattoni také představila nové partnerství – od začátku další koncertní sezony se stává oficiální minerální vodou České filharmonie. Ta se tak vedle Národního muzea a Národního divadla stane další národní kulturní institucí, jež Mattoni podporuje. „Mattoni a kultura už dlouhé roky patří k sobě. Proto jsme nadšeni, že ji mezi partnery můžeme nyní přivítat i my. Koncert doprovázející pestrý program Mattoni Life Baru na filmovém festivalu byl skvělým a netradičním úvodem naší spolupráce, kterou jistě ozdobíme dalšími zajímavými projekty,“ říká generální ředitel České filharmonie David Mareček.

Sobotní večer však nepatřil pouze krásné hudbě a módě, ale i dobrým skutkům. Mattoni věnovala 10 Kč z každého koktejlu, který se v průběhu loňského ročníku prodal v Mattoni barech, letošnímu hlavnímu neziskovému partnerovi festivalu, Nadaci Jakuba Voráčka. Šek na 103 750 Kč si na pódium přišel před začátkem módní přehlídky převzít sám zakladatel nadace a úspěšný hokejista Jakub Voráček.

Během dne posloužily prostory Mattoni Life Baru jako skvělá relaxační zóna. V průběhu festivalu si zde návštěvníci mohli vychutnat trendy nealkoholické koktejly s minerální vodou Mattoni od nejvyhlášenějších barmanů. Koktejlovému menu kraloval letošní nejlepší nealko drink světa s názvem Nature. S ním letos zvítězil český barman Martin Vogeltanz na mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink. Jak to celé probíhalo, se můžeš podívat v galerii níže.

Mattoni, KVIFFMattoni, KVIFF, Andrea Bezděková, SebastianMattoni, KVIFF, Milan PeroutkaMattoni, KVIFF, Viggo Mortensen
Zobrazit galerii
(17)

Ve spolupráci s Dopravním podnikem Karlovy Vary zajistila Mattoni i oblíbený bezplatný Mattoni bus do Kyselky. Ta skýtá návštěvu Mattoni muzea, krásnou procházku kolem historických budov bývalých lázní a místních minerálních pramenů či po turistické stezce „Po stopách skřítků“. Po předložení jízdenky z Mattoni busu měli cestující vstupné do Mattoni muzea zdarma.

Domů
Sdílet
Diskuse